welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Tropen

Cape tribulation, 19+20-09-2005

Vanuit Palm Cove rijden we naar Port Douglas. Daar verzamelen we nog wat meer info over het duiken hier. Hierna rijden we naar Mossman Gorge waar we picknicken. In een duikschool kregen we een tip zodat we nu een pracht plekje voor onszelf hebben. Stel je voor:
Jungle, riviertje met watervalletje, vissen die je hoopvol aan kijken (brood??), fel blauwe vlinders en een boterham chocopasta...... Wat wil een mens nog meer?

 

Om bij Cape tribulation te kunnen komen moet je in Daintree de rivier over met een pontje. We zitten nu in het zeer dun bevolkte tropische regenwouden gebied. De weg slingerd zich langs de kust en het is hier echt prachtig. Hier hebben we een grote kans om een Casowary te zien( zeldzame grote loopvogel met een blauwe kop en een helm op!) maar vandaag zit het niet mee.

Dinsdag begint goed want we zien een klein springding de weg oversteken ter grootte van een konijn en die zie je niet snel. We maken een wandeling door een stuk regenwoud en een mangrove bos.
De verharde weg houdt op bij Cape Tribulation dus noordelijker dan hier komen we niet. Bij Cape Tribulation maken we een lange strand wandeling. Helaas is het vandaag bewolkt en druppelt het af en toe waardoor het er iets minder tropisch uitziet als op de ansicht kaarten. Bij het pontje kopen we locaal verbouwde bananen bij een stalletje en die zijn erg lekker.
We overnachten in Port Douglas waar jeroen de volgende dag gaat duiken.

NO free or cheap camping north of Cairns!

TIP 1
Rainforest village, campsite between Daintree and Cape Tribulation
lots off space and very good selcatering kitchen
$10 pp/pn
our marks:
Location: 8.5
Facilities:8.5

TIP 2
Caravanpark Pandanus, Port Douglas
$22 pn
Cheapest (?) but very small sites our marks:
Location: 6
Facilities: 6.5

 vorig verslag

 volgende verslag