welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Vogelbekdier

Atherton Tablelands, 17+18-09-2005

Zaterdagochtend rijden we richting de Atherton Tablelands. Na 3 weken door droge bosjes rijden komen we nu in 1 keer door weelderig groene weides en beboste heuvels.
Wat een verschil en wat heerlijk voor de verandering! We nemen een slingerweggetje, dalletje in, heuveltje op (eindelijk eens sturen na 3000 kilometer rechtdoor) tussen Ravenshoe en Millaa Millaa. Hier bekijken we een waterval en zien eens een rivier die niet droog staat. We zijn in een super humeur want er is hier echt van alles te doen en we genieten van de luxe van het hebben van eigen vervoer. Als we ergens een bord zien staan "platypus tour" trappen we op de rem en gaan kijken. Voor $10 pp krijgen we onze privetour ( en een "no see no fee" regeling). Onze gids is hier pas een visvijver begonnen en kwam erachter dat er in een van de poeltjes zo'n 10 vogelbekdieren leven. Ze zijn veel kleiner dan we dachten en maar heel kort aan het wateroppervlakte. Wij behoren nu tot de 4% van de toeristen die het vogelbekdier in het wild heeft gezien! Onze wensenlijst is weer een klein beetje korter.

 

We vinden een prachtige kampeerplek bij het meer Tinaroo. Het is eigendom van "staatsbosbeheer". Als je aankomt staat er een infobord met inschrijfformuliertjes en envelopjes. Daar stop je het geld in en die deponeer je in de brievenbus. Betalingsbewijsje aan je antenne en klaar!
Weer 1 man personeel uitgespaard.
Met een prachtig uitzicht op het meer en een paar dobberende pelikanen genieten we van een toastje met roomkaas. Als een god in frankrijk, zeg maar.

Zondagochtend vliegen de kraanvogels over het meer als we Jackie staan in te pakken. Als we weer rijden maken we eerst een stop bij de dam die het meer heeft veroorzaakt waar we vannacht aan geslapen hebben. De volgende halte is een Curtainfig. Een vijgenboom met enorme hoge en brede hangende luchtwortels. Wel 15 meter hoog (dat is zo'n verdiepinkje of 6!). Erg indrukwekkend.
De weg naar Gordonvale is heel erg bochtig en gaat steil naar beneden. Auto rijden is eventjes hard werken ( maar tien keer beter dan werken achter een buro).

In Cairns zoeken we weer eens internet op en gaat Jeroen zich verdiepen in de duikmogelijkheden op het Great Barrier Reef.
Omdat gratis of goedkoop slapen onmogelijk is ( en de dure campings vol zitten want het is schoolvakantie) rijden we richting het noorden. Bij Palm Cove vinde we een betaalbare camping met uitzicht op zee. En die valt op het eerste gezicht een beetje tegen. Net als de Noorzee, bruin en koud.
Rond zonsondergang vermaken we ons op de pier met het kijken naar de vissers ( volkssport no 1??). Ze halen het ene babyhaaitje na de andere binnen ( en gooien ze weer terug). Dus ze menen het serieus als ze zeggen dat je hier niet moet gaan zwemmen?...hmm

TIP 1
Platypus (vogelbekdier) Tour
Tarzali lakes fishingpark.
$10 a person but : no see no fee!
http://www.tarzalilakes.com/

TIP 2
Platypus Campground, Lake Tinaroo
$4 pp/pn
Only toilet, next to lake and 3 km dirtroad our marks:
Location: 10
Facilities: 6

NO free or cheap camping north of Cairns!!!!

TIP 3
Palm Cove caravan park
$ 7 pp/pn
Seaview in upmarket beachtown
Our marks:
Location: 8
Facilities: 6.5

 vorig verslag

 volgende verslag