welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Lava tunnels

Undara 15+16-09-2005

We zijn het kilometervreten zat en besluiten een pauze in te lassen. Als huurder van een Wicked krijgen we de tweede nacht gratis op de camping van Undara. De middag van aankomst zoeken we dan ook het zwembad op ( de eerste voor ons in Australie). Verschillende soorten kangeroo's en wallabies komen op de camping van het groene gras eten en het stikt er van de vogels.

Vrijdagochtend gaan we op een toer. Undara heeft lavatunnels. Een natuurfenomeen dat we nog niet eerder hebben gezien. Hoe ze zijn ontstaan is een nogal ingewikkeld verhaal maar erg fascinerend. We krijgen ook veel uitleg over de dieren die leven in het ruige en droge savanna gebied. Er komen hier 9 verschillende springdingen voor en we zien er 4.
Ook laat onze gids een nest van een Bower vogel zien. Op de grond maakt hij een prieeltje waar hij kleurige voorwerpen in legt om hopelijk een vrouwtje te lokken.
's middags maken we zelf nog een wandeling.
Als we 's avonds over de camping lopen hebben we de kans om een grijze kangeroo rustig te bekijken van vrij dichtbij. Haar jong buitelt uit de buidel en spring wat ongecontroleerd in het rond. je zou hem zo mee naar huis willen nemen

TIP 1
Undara's lavatubes
$7 pp/pn ( tweede nacht gratis voor wicked rijders)
our marks:
Location: 8
Facilities: 8

vorig verslag

Volgende verslag