welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

tijd om te vertrekken

Beijing, 24-5-2004

Gister was een WAO-dag zoals wij ze noemen. Een dag die ik nodig heb om bij te tanken en die altijd handig gebruikt kan worden. De was is gedaan en de verhalen gemaild. 2 straten van ons hostel vandaan is een antiekstraatje dus daar moesten we nog doorheen slenteren.

Vandaag vertrekken we naar Xi'an. Omdat de trein pas begin van de avond vertrekt lummelen we wat rond, pakken in, emailen en kletsen we nog wat.Het is overigens veel te benauwd om iets anders te doen. Het is trouwens tijd om weg te gaan uit Beijing. We kennen iedereen in het hostel.

Vol verwachting staan we op het station. Dit station is enorm! En dan bedoel ik echt enorm. Het gebouw is een halve wolkenkrabber en op het eerste gezicht kan schiphol er jaloers op zijn.
We hebben veel verhalen gehoord over treinen in china en hardsleepers in het bijzonder. We zijn dan ook voorbereid op het ergste. Een techniek die we veel toepassen en die goed bevalt. Het valt dan namelijk altijd mee. Deze keer dus ook. Geen geduw en gedring, geen vieze trein, geen vieze bedden. Erger nog, alles was schoon, nieuw en mooi. We hebben zelfs airco!!!

 vorig verslag

 volgende verslag