welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Beroofd

 1-5-2004 ergens in Polen / ergens in Wit Rusland

Nadat iedereen een beetje wakker was geworden ontdekte de Deen dat hij al zijn geld & papieren kwijt was. Nadat we alles grondig doorzocht hadden gingen we naar de Provodnikas ( vrouwelijke treinbediende) om melding te maken van de diefstal. Ze sprak dus echt alleen russisch! Ze zei dat ze ook duits sprak maar de 6 woorden die ik bedacht had voor "kwijt" en "gestolen" kende ze niet. Het point it boekje bood uitkomst. In dit boekje staan heel veel plaatsjes die je dan lekker kan aanwijzen. dus we wezen op het lege tasje van de Deen en toen op het plaatje politie. Een "aaaaaahhhhhh...." kwam los.
Ze had de portemonee gevonden in het toilet. Al zijn papieren en pasjes zaten er nog in maar zijn geld was weg. Iedereen in de trein was het er meteen over eens dat de polen het gedaan hadden....?!?! Ondertussen kregen we hulp van een russische dame die in Duitsland woonde. Deze dame heeft ons later geholpen met de grenspapieren en we hebben elkaars famillie foto's bekeken en naar elkaars muziek geluisterd.
Op het station in Warschau begon het hele grote taalverwarrings spektakel opnieuw met de politie ( die overigens niet onaantrekkelijk waren ;-) ). Ze konden alleen verder niets voor de Deen doen.

Een paar uur later kwamen we bij de grens met Wit-rusland. Dit is ook de grens met Rusland dus beide visa werden gecontrolleerd. De trein werd streng bewaakt door heel veel mannetjes in uniform om te voorkomen dat iemand de trein in of uit zou gaan. Na alle controles kwam het grote wielenwissel spektakel.

 

In Rusland is het spoor smaller dan in de rest van europa ( of was het breder ??) waardoor de hele wagon van zijn wielen wordt getild en de andere set wielen er onder wordt geschoven. We moesten in de trein blijven ( wat Jeroen natuurlijk negeerde) en konden dus zien hoe we de lucht in gingen. Er was heel veel personeel aanwezig en een paar werkten. Al met al duurde dit 2 uur en 500 meter verder ging ook nog eens de klok een uur vooruit. Een dag is zo om......

vorige verslag

volgend verslag