welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Richting outback

Outback, 5 t/m 8-09-2005

Maandag stappen we vroeg in de auto want we moeten kilometers vreten. Onze campervan vreet echter benzine. We halen nog geen 400 kilometer op een volle tank. In Katherina tanken we en doen we boodschappen. Rond lunchtijd komen we aan bij de Cutta Cutta Caves. We krijgen een privé rondleiding van een grappig mannetje. Vlak voor de uitgang komen we nog een slang tegen waar de grot vol mee schijnt te zitten....hmmmm
zo'n 100 kilometer verder ligt het plaatsje Mataranka dat bekend is om zijn warmwater bron. Midden in het droge land ligt een oase met palmbomen. Het water is niet warm maar juist lekker verkoelend na een warme autorit. Als we terug lopen naar de auto zien we een Wallabie en een Wallaroo!!
We rijden nog een stuk door om gratis te kunnen kamperen aan de Stuart Highway. We delen onze slaaplocatie met 3 echte Roadtrains ( vrachtwagens met 4 aanhangers).

Dinsdagochtend vertrekken we zonder te ontbijten. Na ruim een uur rijden stoppen we bij de eerste attractie van de dag. De oudste pub van Australie in Daly Waters. Je kijkt je ogen uit want de hele zaak hangt vol met verzamelingen. Muntjes, visitekaartjes, slippers, stickers, bh's en ga zo maar door. Echt een leuke koffie/ontbijtstop! Ook de oude helikopter bij de oude benzine pomp is vrij bizar.
500 kilometer later stoppen we in Tennant Creek waar we ons meteen storten in de goudkoorts die hier heerst. Met een pan en een zeef in de volle zon op zoek naar glimmende stofjes. Na inspectie blijken we pyriet te hebben gevonden en iets dat goud zou kunnen zijn maar zelfs de experts weten het zelfs niet zeker.
We rijden naar Juno's horse center waar ik had gehoopt mee te kunnen op een cattledrive. Helaas doen ze dat niet meer omdat de verzekering het niet meer wil dekken. De eigenaar is dus maar overgestapt op kampeerders. Terwijl Jeroen in de watertank/zwembad duikt komen de paarden binnen voor wat te eten en drinken en daarna de koeien.

Woensdag maken we ons op voor 550 kilometer naar Alice Springs. Na een uurtje stoppen we bij de "devils marbles". Een hele hoop bizarre ronde stenen die vreemd liggen te balanceren. Het is zo gek dat we ons blijven verbazen over dit fenomeen.
Bij onze tweede tankstop zit weer een leuke oude pub en scharrelt een chagrijnige ezel rond.
Langs de weg zien we heel veel dode skippies en nauwelijks auto's. Toch hebben we vrij veel tegenliggers. Er zijn nogal wat maloten die op de fiets Australie doorsteken ( we hebben er absoluut respect voor maar er moet toch en schot los zitten bij die mensen).
Aan het eind van de middag komen we aan bij Alice Springs. Gratis kamperen kan hier niet dus gaan we naar een goedkope camping. Tijdens de zonsondergang kunnen we de rotswallabies voeren. 's avonds is er een gratis slangenshow in de taverne en na afloop kun je op de foto met Oliver de olive phyton. De man heeft ook een paar lizards bij zich die hier voorkomen. Vooral de Shingleback voelt raar aan.

Donderdag moet de camper naar de garage voor een verplicht safetycheck. We vullen de dag met de was doen, foto's afdrukken en naar indonesie sturen enz enz.
Aan het eind van de middag ga ik op een kameelsafari ( Jeroen wil niet mee). We rijden een uurtje door de bush terwijl de zon ondergaat en ik mijn eerste echt kangaroo zie.
Ik vind kamelen leuke beesten en zou zo mee willen op een meerdaagse trek.

 

TIP 1
FREE:South Warlock rest area
37 km south of Mataranka
No toilet, No shower. With water and fireplace
our marks: 5

TIP 2
Kamperen op een cattle station
Juno's horse centre in Tennant Creek
$ 6 pp/pn, horses, cattle, watertankpool, fly free sittingarea (!!!)
our marks:
location:8.5
facilities:7

TIP 3
Camping Alice Springs
Heavitree outback lodge, $ 9 pp/pn ( cheapest unpowered sites in Alice)
Rockwallabie feeding (also possible for non-guests)
our marks:
location:7.5
facilities:7

TIP 4
Pyndan camel tracks.
This guy is not to commercial.
$35 for 1 hour sunset ride

vorig verslag

volgende verslag