welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Springding

Kakadu NP, 2 t/m 4-9-2005

Vrijdag rijden we weg uit Darwin richting Kakadu National Park en komen langs enorme termietenheuvels. Dit gebied staat tijdens het natte seizoen ( "the Wet") grotendeels onder water. Bij Beatrice Hill Birdsanctaury zit een heel informatief bezoekers center zodat we nu alles weten over de beestjes en het klimaat hier in noord- Australië. We turen met de verrekijker over het moerasgebiedje en zien allemaal vreemde vogels. Niet eentje lijkt op iets uit europa, leuk!

 

Rond het middag uur rijden we Kakadu binnen. Bij de south alligator river proberen we krokodillen te spotten maar zonder succes. De volgende stop is bij Mamakula wetlands. En daar zien we onze eerste (levende) wallabie!!!!
We zijn als een kind zo blij!
Omdat we aan het einde van de droge periode zijn is er niet veel water meer over. Hierdoor is het ongelooflijk druk met vogels. Er zijn Pelikanen, ganzen, dwergganzen, reigers, ooievaars, hoenders en roofvogels.
Nadat we het bezoekerscentrum hebben bekeken gaan we naar het enige plaatsje in het park voor een paar boodschappen. Vlak bij het politieburo moeten we voor de vierde keer die dag een noodstop maken omdat onze gasfles lekt. Hij is net gevuld en heeft wat last van overdruk in deze hitte maar toch is het een beetje eng. Als Jeroen de achterklep weer dicht gooit stijgt er een grote krijsende groep vliegende vossen op uit de boom waar we onder staan.
Na de boodschappen rijden we door naar een kampeerplek waar je mag wildkamperen. Terwijl honderden vliegen proberen te landen in onze neus, oren en mond vliegen de witte geelkuif kaketoes van boom naar boom. Ook de grote zwarte roodstaart kakatoe zit hier. We staan bij een klein meertje maar komen niet te dichtbij ivm krokodillen gevaar (salties).' s avonds bouwt Jeroen een kampvuur en frutselen we een 1 pans gerecht in elkaar.

Zaterdags gaan we naar Nourlangie rock waar een ranger een praatje houdt over het gebied en de rotsschilderingen. Een mooie wandeling en mooie Aboriginal tekeningen!
De Anbongbong billabong is het volgende op ons lijstje. Ook hier weer veel vogels waaronder lepelaars. We rijden een tijdje voordat we een stop maken bij Yellow water, een rivier en moeras gebied. Weer veel vogels maar ook verwilderde paarden en runderen.
's nachts kamperen we weer wild en bouwt Jeroen weer een vuurtje.

 

Zondagochtend maken we de wandeling rond onze kampeerplek. Grote zwermen groene vogeltjes vliegen over de droge rivierbedding. Het is even ploeteren naar het uitzichtpunt maar wat je dan ziet is ook prachtig. Kakadu NP is half zo groot als Nederland.
Na een paar uur rijden (Kakadu uit) stoppen we bij Pine Creek voor een plaspauze. Het is een oud goedzoekers stadje met een handvol inwoners. Hier kunnen we de groene vogeltjes van dichtbij bekijken en blijkt dat ze ook blauw en rood zijn en rainbow lorikeet te heten. Ze zijn prachtig.

Na een paar uur rijden stoppen we bij de Edith Falls en gaan op de camping staan. Jeroen gaat zwemmen in het meertje en neemt een douche onder de waterval. Bij zonsondergang kleuren de bergen prachtig rood en de Wallabies huppen om ons heen.

TIP 1
FREE: Bushcampsites in kakadu NP
-Malabanjbanjdju
longdrop toilet, fireplce. No shower or water. overlooking a little lake with many birds
our marks: 8
-Gungurul
longdrop toilet, fireplce. No shower or water
our marks: 7

TIP 2
FREE:
-Entrence to Kakadu NP
- Ranger Talks
- Visitorscentre in Beatrice hill
- Coffee for the driver in the northern territory

TIP 3
Camping Edith Falls
Great location with wallabies in the evening all around you
Swimming in the lake or under the waterfall
our marks:8.5

vorig verslag

volgende verslag