welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Wicked

Darwin, 31-08-2005 t/m 01-09-2005

Hoe is zo'n eerste dag in een super westers land na arm Azie?
Vreemd.......heel vreemd.
Ten eerste is niet iedere blanke een toerist en dat is een rare gewaarwording.
Ten tweede daalt ons zelfvertrouwen tot het nulpunt nu ons uitstekende engels (in Azie) hier echt stuntelig gehakkel is.
Ten derde: iedereen gaat er van uit dat je weet hoe je je hoort te gedragen. Sociale gedragscodes maar ook praktische dingen als bijv. je tas laten controleren bij de kassa van de supermarkt. In Azie hadden we ook vaak geen flauw benul van wat men van ons verwachtte maar iedereen begreep dat en probeerde geduld met ons (suffe toeristen) te hebben.
Ten vierde:Het backpackers wereldje. Ok , we zijn er maar net maar dit is wat ons opvalt. We hebben meerdere pogingen gedaan om een praatje aan te knopen met medereizigers in de hoop wat info van ze te krijgen hoe de dingen werken in dit "nieuwe" land. Maar iedereen kijkt ons verschrikt aan en haakt zo snel mogelijk af om weer verder te kunnen gaan met tv kijken, biertje drinken of zwemmen. We zijn duidelijk te oud en het is niet cool om het in het openbaar te hebben over "reizen".

Naast vreemd zijn er ook heel veel dingen heel fijn.
Knisperend schone lakens bijvoorbeeld. Niet dat ze in Azië niet schoon waren maar hier zijn ze heet gewassen en gestreken en dat verschil merk je (of beelden we ons dat maar in?)
Warm douchen en wc-papier doorspoelen, sla, kaas, bruinbrood, trotoirs zonder gaten en straatverlichting, tijdschriften en de krant, westerse muziek en snel internet.

De eerste ochtend zijn we druk met het regelen van een campertje. Helaas is de goedkoopste versie niet meer beschikbaar ( men is mijn reservering van 3 weken geleden "vergeten"). We krijgen een prijsopgave van een duurdere variant en bellen tientallen andere camperverhuurders en komen toch weer terug bij Wickedcampers. De duurdere camper is nog altijd goedkoper dan slapen in Backpackershostels, bustickets en toertjes boeken om iets van het land te zien.

's middags gaan we langs bij Flightcenter want we hebben nog steeds geen ticket het land uit wat betekend dat we dus eigenlijk de visa reglementen overtreden. Verder kopen we een goede wegenkaart en doen een stuk van de stadswandeling. Halverwege moeten we die afbreken omdat ik mijn contactlenzen niet langer in kan houden. Ik ben zo blij dat ik een reserve bril heb gekocht voordat we op reis gingen. In de afgelopen 14 jaar het ik er nooit eentje gehad en de afgelopen maanden heb ik hem meerdere keren echt nodig gehad. Maar als je min 7 hebt en geen bril gewend bent dan is het alsof je met je kop in een kristallen vissenkom zit. De wereld draait en wiebelt en je wordt misselijk en krijgt hoofdpijn. Knap irritant dus.

 

Donderdagochtend ga ik naar de kapper en daarna gaan we onze camper ophalen. Wicked heeft minibusjes omgebouwd tot een soort campers en spuit ze dan in allerlei thema's. Ons busje heet Jackie Chan die hier zijn eigen tekenfilmserie heeft. Op de achterkant van de bus staat de wijze spreuk:"to much of a good thing is wonderful"
Even lijkt het erop dat het hele feest niet doorgaat omdat de creditcard niet wil werken. Superfrustrerend als je geld hebt maar er niet bij kunt. We moeten dus internet gaan zoeken en proberen te telebankieren. 3 uur later is het rond en kunnen we alsnog vertrekken!
Zo'n eerste dag valt niet mee. Benzine station zoeken, een plek waar ze de gastank kunnen vullen ( kookpitje) en waar haal je ijsblokken??? ( voor de koelbox). Boodschappen doen, camping zoeken en dan alles "inrichten". We zijn Darwin vandaag niet eens uitgekomen!

Op de camping vliegen de witte kakatoe's van boom tot boom. Een leuk begin van Australie!!

TIP
www.wickedcapmers.com als je wilt zien in wat voor soort busje we rond crossen.

TIP
Backpackers hostel Melaleuca on Mitchell
52, mitchellstreet, Darwin
6-bed drom: $23 (14 euro) pp/pn. $20 deposit for linnen, $10 deposit key, $20 deposit for kitchenstuff
location: 8
staff: 6
Cleanness: 8.5
Room: 8
self catering kitchen:6.5
swimmingpool and aircon rooms

TIP
camping outside Darwin
Sundowner Caravanpark
$10 pp/pn
our marks: 7

vorig verslag

volgende verslag