welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

naar darwin

Kupang, 28 t/m 30-08-2005

We gaan op zoek naar een goedkopere slaapplaats voor de komende nachten en verhuizen. 's middags gaan we langs het kantoor van Merpati waar we zonder problemen onze vlucht kunnen vervroegen. Zelfs een dag eerder dan we gedacht hadden. Helaas kunnen we daardoor West- Timor verder niet bekijken maar met maar 2 vluchten per week hebben we ook geen zin om deze te laten schieten. De jongens waarschuwen nog even dat we maar 13 kilo bagage mogen meenemen dus dat wordt morgen naar het postkantoor.

Maandags ga ik het internetcafe in om de achterstand in reisverhalen een beetje in te lopen. Halverwege de dag zijn mijn oogproblemen weer terug en moet ik stoppen. Jeroen is naar het postkantoor en dingen kopen die we nog nodig hebben. Slippers en shampoo zijn hier goedkoper dan in Australie verwachten we. Bij de kapper is hij een schokkende 70 cent kwijt voor een nieuw fris koppie.

Dinsdagochtend rijden we naar het vliegveld. De weg ernaartoe gaat door kaal, droog. dor, rood landschap met af en toe een struik. een voorproefjes op Australie?!?!?
We vliegen met Merpati die een australisch vliegtuigje heeft ingehuurd. (heeft iets te maken met de australische veiligheidseisen waar Merpati niet aan kan voldoen) De vlucht duurt een uur langer dan de gebruikelijke 1.5 uur want we hebben tegenwind. In die tijd worden je volgepropt met eten en drinken. Onze horloges moeten ook 1.5 uur (!?) vooruit dus de dag is al bijna om.

En daar sta je dan, Australie!!!
Alles is modern, schoon, groot en tot in de puntjes afgewerkt. Wat een contrast met Indonesie.
En overal ligt de informatie voor het oprapen, heerlijk simpel dus.
We nemen een shuttle bus naar het centrum van Darwin en checken in bij een Backpackers. Even slaan we achterover van de prijzen. $ 23 pp/pn(14 euro) voor een bed op een slaapzaal. Onze verouderde Lonely Planet zit dus wel heer ver naast de huidige prijzen (een verdubbeling). Dit is even slikken want hier hadden we ons budget een beetje op vast gesteld.

TIP
hotel Maliana
Jl sumatra no 35
Kupang
Economy: 60.000 incl breakfast and afternoon tea
location: 6.5
staff: 8
Cleanness: 8
Room: 7

vorig verslag

volgende verslag