welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

3 gekleurde meren

Moni, 25-8-2005

Gister zijn we dus aangekomen in het rustige bergdorpje Moni. Om even aan te geven hoe rustig: De locale jeugd zat 's avonds met de gitaar midden op de enige verharde weg zeker te weten dat er geen verkeer ze zou opjagen.
Moni is de plaats waar vandaan je Kelimutu met z'n 3 gekleurde meren kunt bekijken. Uiteraard moet dit rond zonsopkomst. Om 4.00 's ochtends worden we opgehaald. Na 6 kilometer over een slingerweg, in het donker met rokers in de bus op de nuchtere maag, hou ik het voor gezien. We stappen uit en lopen de volgende 8 kilometer. Net op tijd voor de zonsopgang zijn we boven. Er is een handje vol toeschouwers op het uitkijkpunt die allemaal weer om 6.30 moeten vertrekken met hun toerbusje. We babbelen wat met de koffieverkopers en laten hun ansichtkaarten van Nederland zien. Als we zeggen dat ze er ieder 1 mogen uitzoeken zijn ze als kinderen zo blij. Het wordt 1x Amsterdamse gracht, 1x molen en 1x de dam.
Hierna hebben we het rijk voor ons alleen. 3 uur lang kijken we hoe het zonlicht de kleuren van de meren verandert. Het grootste meer is groen/blauw. Het kratermeer ernaast was vroeger rood maar nu meer donkerbruin. En het kleine meertje is gitzwart.

 

De wandeling terug naar Moni duurt 3 uur en is de hele weg heuvel af (dat zullen we de volgende dag weten!). Na 16 maanden op elkaars lip zitten zijn we eventjes uitgepraat dus verzinnen we ludieke gespreksonderwerpen. Thema's om op een auto te laten schilderen, noem 6 mensen die je dood wilt hebben zonder dat je ervoor in de cel komt of iemand mee pijn doet, welke nederlander mag nooit nooit meer een nieuw platencontract krijgen en verzin de gaafste halloween outfit.
Om 13.00 zijn we weer in Moni en hebben we 22 kilometer gelopen en geen voetzolen meer over. We trakteren onszelf op een enorm glas vers pasievruchtensap ( het is passievruchten seizoen!!!)

vorig verslag

volgende verslag