welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

17 eilanden

Riung, 21+22-08-2005

De busrit van Bajawa naar Riung duurt maar 3 uur en de weg is de eerste helft redelijk. Riung ligt aan de bovenkant van Flores bij het " 17 eilanden Marine Park". Het dorp is niet groot maar alles ligt ver uit elkaar. Ruimte zat hier!
Bij de haven is een moslimdorpje met stelthuizen. Het enige hostel daar zou volgens de Lonely Planet ok zijn maar is de ergste die we tot nu toe gezien hebben....maar wel goedkoop ( voor Flores begrippen dan). Aangezien het veel en veel te heet is om met de rugzak nog een half uur te lopen nemen we de kamer toch. Behalve snorkelen bij een eiland is en in Riung helemaal niets te doen dus we vervelen de dag vol.

 

Maandags gaan we samen met een oostenrijks echtpaar op een snorkeltoer. Het 17 eilanden park bestaat uit 24 eilanden(?). Het ziet er weer idyllisch uit en het snorkelen was heel aardig. Er is ons ook beloofd dat we vliegende vossen gaan zien. We hadden een zoektocht verwacht maar er hangt een heel mangrovebos vol. Ze zijn bizar groot en het zijn er echt duizenden. Heel Gaaf!

Tip
Riung heeft niets:
Geen ATM, BANK, INTERNET of WINKEL

TIP(of niet)
Hotel Nur Iklas, Riung
Room, 35.000
Location:6
Staff: 6
Cleanness: 5
Room: 4

vorig verslag

volgende verslag