welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Like home

Beijing, 22-5-2004

Het is vandaag een perfekte dag om fietsen te huren. We gaan de temple of heaven bezoeken. We parkeren de fietsen tussen honderden anderen fietsen. Het tempel complex is groot met een mooi park erbij. De keizers kwamen hier naar toe om de goden te eren voor een goede oogst. We dwalen er een paar uur rond. rond een van de tempels ligt een muur die echowall wordt genoemd. En het werkt echt!!!
Het park wordt door de chinezen gebruikt als ontmoetingsplek om samen muziek te maken of te zingen.  

Na een paar uur hebben we het wel gezien en willen we richting pearlmarket. Als we buiten de muren komen staat er nog maar 1 fiets op de plek waar eerst honderden fietsen stonden. Jeroens fiets! Die van mij is dus weg. We zoeken de hele omgeving af om te kijken of ie niet gewoon verplaatst is maar hij is echt weg. Dit is echt balen, behalve dat ik nu mijn borg kwijt ben waardoor dit een duur grapje is, staan we ook nog eens aan de andere kant van de stad met 1 fiets. Dat word dus een hele lange rit op een smalle bagagedrager. Na een half uur heb ik zo'n last van mijn knie dat ik voorstel om te fietsen en Jeroen achterop te nemen. Voor ons een normale zaak maar de chinezen lachen ons massaal uit. Ik krijg duimen omhoog en spierballen gebaren en jeroen duimen naar beneden en wegveeg gebaren.
Bij het hostel aangekomen vraag ik een andere fiets voor de rest van de dag. Ik ben een nederlander en heb voor de hele dag betaald.....dus. We willen vanavond namelijk nog naar de nightmarket. Het zit er niet in. Ik moet en nieuwe huren voor de volle mep(wel 2 euro)! Dat doen we dus niet. Principe kwestie.

's avonds gaat Jeroen dus weer lekker achterop want we gaan met Alexia, Francoise en Sean vreemde etenswaar bekijken. We hebben er weinig geproefd want het was ons net iets te exotisch en prijzig. Maar als we hadden gewild dan hadden we slang, zeepaard,rupsen, geitenpenis, mus, duizendpoten en sprinkhanen kunnen eten

 vorig verslag

 volgende verslag