welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

90km/h

Senggigi, 9+10-8-2005 (geschreven door Jeroen)

Dinsdags shoppen we rond om een boottripje te boeken via Komodo naar Flores en duiken achter de computer om ons nog maar eens te verdiepen in tickets van Australie naar N-Z. ‘s middags gaan we snorkelen en dat is misschien wel leuker dan op Gili Meno.

 

Woensdags is het de bedoeling dat we een motor huren. Rudi heeft alleen te veel last van een oogontsteking om achterop in de wind te zitten. Ik trek er dus alleen op uit. Ik ga op weg naar Senaru. Dit ligt aan de voet van Rinjani. De op een na hoogste berg in Indonesië. De weg kronkelt zich langs de kust wat prachtige vergezichten oplevert. Het rijdt ook een stuk prettiger dan op Bali want er is hier nauwelijks verkeer. Dit geeft me de gelegenheid om eens te kijken hoe hard zo’n motor nu precies wil. De meter stopt bij 90 km/h.
Na 2.5 uur sta ik in Sewaru. Het is een traditioneel dorp van de Susak. Ik krijg een rondleiding. De mensen hier zijn gematigd moslim, een beetje hindoe en nog wat oude tradities. Voor alles is wel een speciale ceremonie. Net als bij de Zulu’s moet een man hier 12 koeien betalen voor zijn bruid.
Ik probeer een beetlenut in een tabaksblad. Na 2 sec spuug ik het uit tot grote hilariteit van de locals. Hierna rij ik dezelfde weg weer terug.
De dag eindigd met een domper want mijn favoriete t-shirt is van de waslijn gejat.

Tip
Sonya home stay, Senggigi
Basic rooms with mandi in nice garden setting.
35.000 rph incl breakfast.
Location: 7
Staff: 7.5
Cleanness: 6.5
Room: 6.5

vorig verslag

volgende verslag