welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Naar Lombok

Senggigi, 5-8-2005

We voelen ons redelijk ok dus gaan we richting Lombok.
In de haven omzeilen we de toeristenkaartjesverkopers en lopen direct naar het loket. De prijs van de ferry Bali-Lombok is 15.000 roephia (€1.22) en voor ons komt daar nog een onverklaarbare 1000 boven op.
De boot lijkt zijn beste tijd gehad te hebben maar we gokken dat hij de overkant gaat halen. Het half uurtje voor vertrek is nog even flink doorbijten want de verkoopdames zijn hier meer dan irritant. De boot doet er een stuk langer over dan anders. Iets met stroming en wind ofzo. Als na 4 uur de kustlijn van Lombok in zicht komt zijn we onder de indruk. De heuvels zien er namelijk nogal kaal en dor uit maar de witte strandjes met turquoise water en palmbomen zijn erg uitnodigend en mooier dan Bali.

 
bye bye Bali

Met 6 andere toeristen onderhandelen we flink over de prijs van een minibus en dus gaan we naar Senggigi. We wilde eerst eigenlijk richting het zuiden maar dan hadden we wel heel veel moeten betalen. Dat is wel het jammere in Indonesie. Je kunt proberen met het locale vervoer ergens te komen maar er zijn zoveel mensen die dat proberen te voorkomen en echte woekerprijzen vragen dat het soms bijna onmogelijk is.

Senggigi is de badplaats van Lombok maar de verwachtte toeristen komen niet. Er staat echt ongelooflijk veel leeg en op straat wordt je echt belaagd door de restaurant jongens. De kortingsbonnen en de welkomstdrankjes vliegen je om de oren. En dan is het kiezen uit de paar honderd luxe ogende restaurants zonder gasten.
Het is triest om te zien hoe weinig handel er is voor de mensen hier terwijl Lombok misschien wel mooiere stranden heeft dan Bali.

vorig verslag

volgende verslag