welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Op Vakantie

Ubud, 1+2-08-2005

Voor de komende twee dagen hebben we een motortje gehuurd. We laten de rugzakken bij Topi inn en proppen een schone onderbroek en een tandenborstel in onze dag rugzak. We gaan op vakantie!!

We rijden richting Ubud via een mooie route die Anton van Topi ons heeft aangeraden. Onderweg toch zeker 40 keer gestopt om op de kaart te kijken en de weg te vragen. Bordjes zijn namelijk meer uitzondering dan regel. In Ubud gaan we opzoek naar iets "leuks" om te slapen omdat het tijd is om onszelf te verwennen. Een zwembad, douche met warmwater(!) en een stil plekje staan op de verlanglijst....en dat vinden we ook.

 

 

Ubud ligt midden in Bali en is dé plek om kunst te kopen. Er zijn werkelijk honderden gallerietjes en winkels met interieur spullen en het stikt er van de toeristen. Toch hangt er een leuk sfeertje. De spullen hier zijn zo mooi dat je wel heel stevig in je schoenen moet staan om niets te kopen. We kijken dus bewust nergens binnen en rijden snel naar het apenbos. Daar is het lekker koel en behalve de vrij irritante/schattige makaken zijn er 3 tempeltjes.
Hierna scheuren we Ubud uit door de rijstvelden opzoek naar het wandelpad dat de kloof in gaat. Dit is weer een heel mooi stukje Bali. Beneden bij het riviertje drinken we een colaatje en we krijgen er chocolade cake bij......gratis en voor niets...en dat in Indonesie, we zijn verbaasd!
Als je in een kloof afdaalt moet je er ook weer uit klimmen. Het zweet loopt ons in de ogen. Wat is het dan een luxe als je weer eens warm kunt douchen.

De volgende ochtend staan we vroeg op en maken voor het ontbijt een kleine wandeling door de rijstvelden.
We hebben zo'n raar vakantie gevoel omdat we de grote rugzak niet bij ons hebben en door de vrijheid die een brommertje je geeft.
We rijden richting Tabanan en slaan daar links af richting de bergen. In Wanasari stoppen we bij een vlindertuin die vooral heel leuk is omdat ze een "babykamer" hebben. Op je gemak kun je kijken hoe ze uit hun cocon komen kruipen en zich uitvouwen.
De route die we hierna volgen is prachtig. Volgens de boekjes zijn dit de mooiste sawa's (rijstvelden) van Bali en dat geloven we meteen. Er zijn wel honderd Kodak momenten.
En dan is het de hoogste tijd om richting "huis" te tuffen. 2 uur later staan we weer voor Topi inn waar onze kamer klaar is.

Tip
Puri Bebengan bungalows
jl kajeng, Ubud
vrijstaande grote bungalow met badkamer( warm water),incl ontbijt en een zwembad. 100.000 rph ( 8.80 euro)
location: 7.5
staff:6
Cleanness: 7
Room: 8

Tip
Brommertje huren kost 3 a 4 euro per dag. Als je daar samen opgaat kun je niet goedkoper reizen en je hebt een enorme vrijheid! Wel een goede kaart mee nemen en heel vaak de weg vragen!

vorig verslag

volgende verslag