welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Vluchten kan niet meer

Padangbai, 28 t/m 30- 07-2005

's ochtends stappen we in een shuttlebusje richting Amed. We hebben een speciale prijs weten te bedingen waar we niet over mogen praten. De mensen die het eerst uitstappen hebben het meest betaald namelijk. Op de toegangsweg naar Amed stopt het busje bij een stalletje. We moeten een entree ticket kopen. Maar entree voor wat dan??? Vragen we. We doen heel lang heel moeilijk want het is voor "tourists only" en verder heeft niemand uitleg. Uiteindelijk betalen we de 30 cent maar gewoon om een dorpje in te mogen rijden dat bestaat uit 6 hotels.

Met 2 duitse meisjes lopen we 500 meter door naar het plaatsje Jelenuk waar de goedkope accommodate zit ( volgens de boekjes). We schrikken dan ook als blijkt dat de prijzen allemaal meer dan verdubbeld zijn. Dat kunnen/willen we niet betalen voor schimmelhokjes. Ondertussen staan we na 3 uur rijden wel in een uithoek van Bali waar geen openbaar vervoer is. Gelukkig vinden we na een tijdje iemand ie ons voor een redelijk bedrag naar Padangbai wil brengen. Volgens onze duitse vriendinnen is het daar ook mooi snorkelen.
Als we 1.5 uur later aankomen zien we gelijk dat we een goede keuze hebben gemaakt. Het oogt een stuk gezelliger en de prijzen zijn normaal. 

De volgende ochtend steken we een landtongetje over richting Blue Lagoon waar je goed schijnt te kunnen snorkelen. De zee is alleen veel te ruig. Als Jeroen zijn snorkel gaat afspoelen gaat de zee er met zijn mondstuk vandoor. We zijn dus al snel weer terug.

De rest van de dag is nogal frustrerend. Gister hadden we gelezen dat het niet meer mogelijk is om vanuit West-Timor naar Darwin ( australie) te vliegen wat ons hele plan in de war schopt. Na een uurtje of wat achter het internet hebben we nog steeds geen maatschappij gevonden die deze route vliegt. We pakken de locale gouden gids erbij en bellen, voor een vermogen, de luchtvaartmaatschappijen. Het antwoord is overal: Nee!.
Ondertussen informeren we naar andere mogelijkheden. Het kantoor van Quantas verkoopt echter niet alle producten dus het transpacific ticket dat we eventueel willen kunnen we hier niet halen. We moeten van hen naar een travelagent maar niemand kan ons een naam of adres geven. De gouden gids gaat weer open en we bellen nog een rondje. De helft spreekt geen engels of weet niets van internationale vluchten. De dag is om en we zijn weinig verder gekomen. We huren daarom de volgende dag een brommer om richting Kuta en vliegveld te rijden.

Het hoofdkantoor van Quantas is teleurstellend en we zoeken ons een slag in de ronte naar Airparadise. We hebben haast want alles gaat om 12.00 dicht. Bij Airparadise krijgen we een adres van een travelagent want volgens deze jongen moeten die voor ons een vlucht met Merpati kunnen boeken ( timor-darwin!) De wolk verdwijnt voor de zon..!
De travelagent weet wat ie doet. Ja, we kunnen vliegen van West-Timor naar Darwin. Merpati is op dit moment de enige die deze route doet en het regelen van het ticket neemt nog zeker 3 uur in beslag maar dan hebben we wel wat we willen. Ons felbegeerde ticket! We zijn blij dat we dus door "heel" Indonesie kunnen rijden ipv weer een rondje terug naar Bali.
om 18.00 komen we nat geregend en sufgehobbeld moe "thuis".

TIP
Topi Inn
jalan silayukti 99, Padangbai
kamer incl ontbijt( sommige met badkamer) 40.000 rph ( 3.52 euro)
location: day 9/ night 5 ( de strandbar aan de overkant heeft soms harde muziek)
staff: 8.5
cleanness: 7
Room: 6

Tip
In indonesie kun je geen internet boekingen doen bij Quantas!!!

vorig verslag

volgende verslag