welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Tuut-Tuut

Lovina 25+26-7-2005

In Bali is de klok een uur vooruit gegaan dus het wordt pas om 7 uur licht (en donker). We kijken hoe de zon opkomt boven de rijstvelden en gaan daarna toch maar weer even terug in bed. Als we uit gelegen zijn wandelen we richting strand. Het zwarte zand brand onder onze voeten.

Voor het eerst raken ook wij echt geirriteerd. Die verkopers laten ons geen moment met rust dus verlaten we het strand voordat ons goede humeur helemaal verdwijnt.
Al snel vinden we weer een shotje "geluk".  Een restaurant met een tafel vol nederlandse tijdschriften en kroketten op het menu. Heeeeeeel heeeeeel fout en dus extra lekker. Troostvoer!

Lovina is een stranddorpje dat nog niet over ontwikkeld is. Het hoogste gebouw heeft 3 verdiepingen en overal liggen rijstvelden omheen. Het centrum is 3 straten groot met voldoende restaurants, bars, winkeltjes etc om in de basisbehoefte te voorzien. Het is geen uitgaansparadijs. In plaats van in een bar zijn we weer eens een avondje op straat gaan zitten bij de mannen van de brommertjes.
En dat zijn de echt interessante gesprekken! Over tanden die gevijld worden voor de bruiloft, overheidsregeltjes en begrafenissen ( vanmiddag een stoet voorbij zien komen.

Dinsdag hebben we een brommer gehuurd om de binnenlanden te gaan bekijken. Bali is voornamelijk hindoeistisch dus gaan we een tempel bezoeken. In alle hoeken en gaatjes liggen kleine gevlochten mandjes met offers en wierook. Ze zijn echt kunstig gemaakt. Overal op Bali zie je die pakjes liggen. In ons guesthouse liggen ze ook op de trap!

De binnenlanden zijn bergachtig dus het brommertje moet flink klimmen. Je weg vinden is ook een sport aangezien er zelden borden staan en de kaart niet alle afslagen toont. We maken nog even de fout om te stoppen bij een waterval om te lunchen. Als we de prijzen op de menukaart zien zijn we snel weer weg. Iets verderop is een uitkijkpunt met een klein stalletje dus hebben we een snacklunch en voeren wat honden de restjes cake.
De heuvel staat vol met bloeiende hortensia's. een  mooi gezicht.

We komen bij de weg die boven langs de meren voert. De uitzichten zijn prachtig. We rijden op een bergkam/kraterrand. Links en rechts van de weg gaat het dus steil naar beneden. Het is hier heerlijk rustig en heel koel. We hebben zelfs kippenvel!

Op een volgend uitzichtpunt zit een restaurantje waar ze je laten zien hoe ze hun eigen koffie maken en hoe die geselecteerd wordt. Heel leuk om te zien en de koffie was echt heel erg lekker.
Hierna gaat de rit weer bergafwaarts. Het is ondertussen halverwege de middag en we willen naar de Hotsprings. We missen alleen de afslag dus we maken een flinke omweg. Maar wel weer een hele mooi.
De heet waterbronnen liggen er heel mooi bij. Overal bloeiende bomen en planten. Het bad zelfs heeft waterspugende draken. De temperatuur is heerlijk na die koude bergen!

vorig verslag

Volgende verslag