welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Fietfiet

Yogjakarta, 21-07-2005

Donderdagochtend gaan we het paleis van de sultan bekijken. We kopen een toegangskaartje voor het paleis, tenminste dat dachten we. Het is alleen het deel met de ontvangst galerij en eigenlijk niet echt boeiend. De deur die toegang lijkt te bieden zit dicht. Later horen we van 2 toeristen dat het pas om 12.00 uur open gaat. Dus wandelen we naar de vogelmarkt waar we onze ogen uitkijken en ons geweten overuren draait. Er zijn niet alleen vogels (die in een verfbad zijn geweest) maar ook honden, kittens, hamsters, konijnen, vliegende vossen, vleermuizen, een witte egel, hele grote slangen, minislangen, gekko’s, aapjes en een baby komodo varaan (al weten we niet zeker of we dat geloven).

 

Dan krijg je de kans om een draakje aan te raken en dan doe je dat natuurlijk. Ook al geeft je innerlijke stem een preek. Onze ongewenste gids zorgt dat we bij de fruitverkoopsters vanalles mogen proeven. Als we tijdens een gesprek laten vallen dat het paleis dicht was moet ie lachen. “ Dat heb je vast van iemand gehoord die batik aan je wilde verkopen”. Wij antwoorden dus heel trots “nee hoor” want die truc kende we totdat er heel langzaam een belletje begint te rinkelen. Die jongens van wie wij het horde gingen inderdaad mee met een batik mannetje. Stom!

Het is al 12.15 en het paleis gaat om 14.00 dicht. “nee, hoor” zegt onze gids, om 13.00. Stom als we zijn geloven we hem….totdat hij over zijn eigen batik begint. We keren als de bliksem om en gaan nog snel het paleis bezoeken.
Zijn we er toch ingetrapt terwijl we dachten heel alert te zijn…

vorig verslag

volgende verslag