welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Kluwe mens

Beijing, 20-05-2004

We huren vandaag fietsen om door de hutons te rijden. Dit zijn de echt oude volkswijken waar de huisjes rond erfjes liggen. Fietsen is een verademing. Deze stad is enorm dus je wandelt kilometers op een dag als je niet uitkijkt. De fietsers hebben hier net zoveel ruimte als de auto's. Soms wel drie banen breed. Als je wilt oversteken (wat niet meevalt) dan ga je gewoon midden in een groep staan en volgt wat zij doen.

Op de markt waren wij de enige toeristen. Er lagen zoveel soorten groenten en fruit! En de meeste kennen wij niet eens. Er waren ook stalletjes met kruiden, noten, thee, tabak, gedroogde vis, eieren (ook van die zwarte), schoenen, kleding, gasfornuizen enz. We hebben hier onze lunch bij elkaar gekocht en die opgegeten in het park.

na een middagje fietsen heb je wel een terrasje verdient vonden wij. We vonden een allerschattigst klein dingetje met 3 tafels buiten. Behalve dat ze echt geweldig sapjes hadden bleek dat je er ook lessen kon volgen in de knipkunst en schaduwspel. Je kon er zelfs een spel "bestellen" die je dan kreeg voorgespeeld wanneer je wilde.

We moesten snel terug om de fietsen in te leveren omdat we om 18.30 in het hostel moesten verzamelen. We gingen naar de acrobaten show. 1 van de beste in het land (zegt men). Het was werkelijk prachtig en indrukwekkends. De show begon met schoteltjes op stokjes. Onbegrijpelijk hoe die blijven staan. Hierna kwamen de slangenmeisjes die zich echt in onmogelijke bochten wisten te wringen. We hebben 13 meisjes op 1 fiets gezien en een slappe koord danseres ( slap slaat op koord niet op het meisje). De 2 show-onderdelen van de mannen waren echte krachtexplosies en lieten onze monden nog verder open staan. Je kunt het honderd keer op tv hebben gezien maar in het echt is het veel indrukwekkender

 vorig verslag

 volgende verslag