welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Nepstrand

Singapore, 13+14-7-2005

's Ochtends verhuizen we naar ons oude guesthouse. Een van de nadelen van budgetreizen is het ongevraagde slaap tekort dat je oploopt. Om ons geld zo lang mogelijk mee te laten gaan slapen we in dorms in duurdere landen of 2 persoonskamers in goedkope hostels. Vaak zijn de muren dunner dan een A4-tje en komen ze niet altijd tot het plafond. Als je mazzel hebt lig je dus uren wakker van iemand die de pagina's omslaat van een tijdschrift of van mensen die 's ochtends vroeg hun bed uit moeten ( vaak zijn wij dat zelf) en denken dat ze de enige op de wereld zijn.
Bijv: de afgelopen 2 nachten hebben we heel goedkoop geslapen in een kamertje waar 1 van ons naar buiten moest als de ander zich wilde omkleden(letterlijk!). En als Jeroen rechtop zat in het bovenbed kon hij in de kamer naast ons kijken.
Nu zitten we weer in Little India Guesthouse om de komende 2 nachten weer eens "normaal" te slapen.

 

We gaan vandaag maar eens terug naar Santosa, het attractie eiland. Behalve winkelen is er echt niets te doen in Singapore. We liggen dus een tijdje op het strand met uitzicht op aangelegde eilandjes en daar tussen door de vrachtschepen en de zware industrie. We mogen op de foto met een makaak ( inderdaad een beetje zielig) en niet veel later hebben we ook een papegaai op onze schouders.
Terug op het vaste land gaan we opzoek naar een nieuwe reiswekker want de oude heeft het begeven ( Murphy..!!??).
Voor de honderdste keer kruipen we achter de computer in de hoop erachter te komen HOE we in indonesie kunnen komen. Een vlucht boeken als we nog niet zeker weten of we een visum hebben vinden we geen goed plan. Toch gaan we alle sites van vliegmaatschapijen af maar de meeste geven geen tot slechte informatie en de prijzen vallen ons ook tegen. Ook proberen we er al dagen achter te komen of we ook met de boot kunnen. Volgens de LP gaat er 1 keer per 2 weken een boot naar Sumatra en zelfs naar Java maar volgens de site van het bootbedrijf niet. Al met al worden we er behoorlijk radeloos van. Willen we nog wel naar Indonesie????
's avonds gaan we voor de tweede keer eten bij Gokul waar ze een heerlijk vegetarisch buffet hebben.

Donderdagochtend zijn we druk, druk, druk. CD branden, schepen checken, mailen, kadotjes versturen en onze toekomst laten voorspelen door een dwergpapegaai.. Jaja, de papegaai trekt een envelopje en wij kregen de volgende voorspelling:
We komen uit de winter in de lente terecht ( zou murphy ons gaan verlaten?). Onze gezondheid wordt beter ( Jeroens darmen en Rudi's keel kijken er naar uit) en iets met een nieuw huis...
Om 15.00 mogen we ons visum ophalen dus staan we, net als vele anderen, op tijd voor het loket. 3 kwartier later gaat ie pas open. Als je in strak georganiseerd Singapore bent is het even wennen aan "indonesie tijd". Maar we zijn blij want we hebben de 60 dagen visum gekregen!!

En dan moeten we alweer shoppen. De batterijoplader doet het niet meer.....zucht. Echt alles valt uit elkaar de laatste weken.
Op naar chinatown want daar zitten ook veel reisburotjes en wie weet kunnen zij een acceptabel ticket vinden. Onze verbazing is groot als we binnen 5 minuten een vlucht voor morgen kunnen boeken die zelfs 60% goedkoper is dan wat wij op het internet hebben kunnen vinden. Nu we een vliegticket hebben kunnen we naar de haven om onze "fake" bootkaartjes te cancellen!

TIP
Restaurant Gokul
Als niet vegetariers willen we dit vegetarische restaurant aanbevelen
voor 3.50 euro een uitgebreid buffet!

TIP
goedkoop Vliegen vanuit Singapore..?
www.valuair.com.nl

vorig verslag

volgende verslag