welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Iieee Veeee eehhMmmm

Singapore, 11+12-7-2005

Maandagochtend vliegen we van Borneo naar Johor Baru en gaan vanuit daar gelijk door naar Singapore. We gaan naar een heel goedkoop "guesthouse" en dan is de dag alweer zo'n beetje om.
Dinsdagochtend maken we ons op voor weer een dagje Indonesie Visa Marathon ( IVM). Maar deze keer maken ze ons niet gek! We hebben alle formuliertjes al ingevuld, alle kopietjes bij ons en ook het extra legitimatiebewijs om binnen te kunnen komen. Het is er vandaag wel heel erg druk dus we moeten lang wachten. Dezelfde man als vorige week staat achter de balie maar heeft vandaag een bijzonder goed humeur. Over drie dagen mogen we terug komen!

De rest van de dag besteden we acher de computer want de regen komt weer met bakken uit de hemel en we weten nog steeds niet hoe we in Indonesie kunnen komen.
's avonds gaan we naar Santosa Island. Een soort Disney eiland wat moet doorgaan voor tropisch strand met een paar attracties. In werkelijkheid is iedere millimeter gestyled en opgepoetst en zit het vol foute kitsch. De muziekfontein is er 1 van.....maar het is gratis en we hebben niets anders te doen. We staan met onze mond open te kijken naar de drie dimensionale computeranimaties die op het water dansen. Zo'n staaltje techniek hadden we nog niet eerder gezien!

TIP
INDONESIE VISUM
Dresscode:
No: flipflops, clogs, sandals, thongs (slippers), singlets (topje), tanktops, bermuda's, shorts, advertisement on t-shirts or trousers.
Open: mon/fry 8.30- 12.00 ( visa request)
14.00-16.00 (visa collection)
toerisvisa, 3 working days ( 70 singapore $)
Bring: pasport, picture, copy return ticket+otiginal return ticket

EN...om de ambassade binnen te kunnen komen heb je dus bij de ingang een identiteitsbewijs nodig om in te ruilen voor een toeganspasje.

vorig verslag

volgende verslag