welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Lowlands

Kuching, 9+10-7-2005

Als de wekker weer om 6.15 gaat besluit ik toch maar niet op te staan om voor de tweede keer naar de Orang Utans te gaan. Jeroen had dit gisteravond al besloten en ook ik kan wel zonder de foto's.
Het wordt dus een duizend-dingen-doe-dag waaronder een kappers bezoek. Ik kom blonder terug dan de bedoeling en ook is mijn haar niet veel korter. Ik kreeg de kapster niet zo ver om er een echt kort koppie van te maken. Maar het resultaat is best aardig.
's avonds gaan we naar de bioscoop. Dat hebben we ook al meer dan een jaar niet gedaan. War off the worlds is net een paar dagen uit ( de dvd ligt dus al in ons hostel) en voor 1.80 euro willen we die wel op een groot scherm zien. Een bioscoop bezoek kan heel interessant zijn. Zo hebben wij de volgende dingen geleerd:
1: belangrijkste les!!! Oordopjes mee! En dat is niet overdreven. Het geluid deed echt pijn en met de dopjes in was het net te doen ( we hadden ze bij ons!!)
2: Trui mee. De airco staat op -30....brbbrbrbrbr
3: Drinken en popcorn kopen voor de film want er is geen pauze ( dus ook even plassen)
4: Ieder land zijn eigen humor. Voorbeeldje: Tom Cruise duikt bang onder een leuken tafel= lachen!!!
Er drijft 1 lijk langs terwijl een jong meisje staat te kijken= gegniffel
1 drijvend lijk worden er tientallen+ de zaal komt niet meer bij...
We zijn duidelijk in het land van de koppensnellers.

Zoals jullie misschien al eerder hadden gelezen is er dit weekend dus een groot muziekfestival in de buurt. We hadden liever een raflessia bloem zien bloeien (grootste plant ter wereld) maar die zal op z'n vroegst morgen bloeien en dan zitten wij alweer in een vliegtuig.
Dus dan maar naar het festival. Het Rainforest World Music festival wordt gehouden in een soort openlucht museum. 's middags zijn er workshops in de verschillende longhouses. Wij gaan kijken bij een keltische band uit Polen ( inl doedelzak ?!?). In de 2 uur tussen het middag en avond programma kijken we samen met Celine ( Fr) en Kevin (usa) bij de verschillende longhouses binnen. Vooral de beschilderingen in het huis van de Orang Ulu vinden we prachtig. Als een grote mot Kevin uitkiest als rustplek staan we ( hij) heel erg lang in de belangstelling. Zelfs als we door lopen blijft de mot zitten.

 

De sfeer is hier ongelooflijk relaxed. Het is niet te druk en het terrein ligt midden in een regenwoud en is aangelegd als park. Er zihjn 2 podia waarvan eentje zelfs om 2 bomen heen is gebouwd. De muziek van vanavond is echt super gevarieerd. Een locale band opent de avond gevolgd door een traditionele thaise band. Uit Australie komen The Old Spice Boys die leuke humoristische Jazz op rare instrumenten speelt. Dan een filnk stukje Hillbilly uit de USA gevolgd door echte zigeunder muziek uit Italie. Topper van de avond is de band uit de Ivoorkust. Laat opzwepende ritmes en een feestsfeer maar aan de afrikanen over!! Een gewelidige afsluiter waarvan iedereen uit zijn dak ging

TIP
Borneo Bed&Breakfast
3, green hill road, kuching
2 persoonskamer (incl ontbijt) RM 36= 7.56 euro
location: 6.5
staff:6.5
cleanness: 6.5
room: 6.5
communual space: 7.5

TIP
www.rainforestmusic-borneo.com Voor als je meer wilt weten over het festival

vorig verslag

volgende verslag