welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Borneo

Kuching, 04-07-2005

Waarschuwing voor de lezers: Het volgende verhaal is niet opbeurend, lichtvoetig, luchtig of vrolijk dus als je al een beetje down bent of ons toch al zeuren vind, sla dit dan over en ga door naar het volgende verhaal (dat is en stuk beter)

Reizen is namelijk geweldig....tenminste, meestal. Er wordt wel eens gezegd dat een slechte reisdag nog altijd beter is dan een goede werkdag maar daar zijn we het niet helemaal mee eens.
Net als in het normale leven zit het soms mee of tegen, heb je een goed humeur of ben je gewoon moe. De laatste weken reizen we niet alleen gezellig samen met mensen als Jelle en Diana maar heeft ook Murphy (die van die wet..) zich bij ons aangesloten. En zo langzamerhand willen we wel eens weten wanneer ie weer vertrekt.

Om 4.30 (!) gaat de wekker (kan Murphy niets aan doen) want we hebben, met veel moeite (M.) een taxi besteld om 5.00. Eerst moeten we nog even iemand wakker maken die voor ons de deur kan open doen...wat een eeuwigheid duurt... en dan is het wachten op de taxi. Uiteindelijk komt hij en vergeet de afgesproken ik-draai-de-toerist-een-poot-uit-want-hij-kan-toch-geen-kant-op-prijs en rijdt gewoon op de meter (zou Murphy nog liggen te pitten?). Bij het inchecken moeten we 30 ringit extra betalen want we hebben overgewicht (?!). Blijkt dat je maar 15 kilo pp mag meenemen en daar zitten we 2 hele kilo's boven ( goedemorgen, Murphy). Uiteraard hebben we dat niet meer in de portemonnee zitten omdat we gister geen pinautomaat konden vinden. Gelukkig hebben ze er hier 2....die allebei buiten werking zijn (grmbl). Dus 6 euro afrekenen met de creditcard.
De vlucht vertrekt optijd ( jaja, er zijn ook hoogtepunten) en met heel veel gehobbel gaan we de lucht in. Een uurtje later staan we op Sarawak. Sarawak is gewoon een onderdeel van Maleisie maar om de een of andere reden doen ze alsof je een grens overgaat. Zelfde formuliertje invullen als gister en weer een stukje kostbare paspoort  ruimte kwijt aan een stempel....wat niet echt erg is want stempeltjes zijn ook wel leuk.

OK, we staan op een vliegveld en willen daar weg. De bus, denken we dan naief. Die blijkt 1 keer per uur te gaan maar niemand schijnt te weten waar ( jaja, vast). Goed, een Taxi dus. Weer een hapje uit ons budget.
Het hostel van onze keuze heeft voor vanavond wel plaats voor ons maar zit vanaf woensdag helemaal vol. Er is namelijk een muziekfestival dus de stad ligt plat dit weekend. Fijn, ipv vanuit 1 plek de omgeving bekijken moeten we dus de hele week verkassen. We tellen tot 10 en terug en gaan even een uurtje onze ogen dichtdoen. Misschien dat slaap tekort ons een beetje inflexibel maakt.

Uitgerust beginnen we aan de middag en gaan opzoek naar de toeristinfo en een slaapplek voor dit weekend. 4 hotelletjes later vinden we een plekje waar ze plek hebben.
De toeristinfo is een van de beste die we tot nu toe zijn tegengekomen. Zij weten ons onder andere te vertellen dat we geen visum kunnen aanvragen bij het consulaat in Kuching ( jaja deel tig van de IVM) en dat scheelt ons weer tijd ook al is het jammer. De toeristeninfo is ook de plek waar je accommodatie moet boeken in het Bako NP. Uiteraard is het zo goed als volledig volgeboekt dus kunnen we maar 2 nachten en ons plan weer omgooien. We krijgen het nog lekker druk deze week want we willen ook nog naar de orang utans en het park met de rafflesia bloem. Kuching bekijken en een longhouse en een grot en naar het festival en snorkelen en en en en en ....

Onderweg naar ons guesthouse begint het te regenen van het soort "een douche is er niets bij". Dus schuilen we in een restaurantje. En als het maar niet ophoudt bestellen we daar ook maar iets te eten. Eigenlijk boven ons budget want we zitten bij een echte italiaan ( geen piza's dus). Super lekkere pasta met echt goede kaas dus het geld meer dan waard!!! ( restaurant Junk)

TIP
B&B inn
30 JL tabuan
Kuching.
2 persoonskamer kost 32 ringit ( +/- 6.75 euro). incl "ontbijt"
Location: 6.5
staff: 7
Cleanness: 6.5
Room: 6.5
communual area's: 5

vorig verslag

volgende verslag