welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

nog een IVM

Singapore, 30-06-2005

Vandaag is wederom een Indonesisch Visum Marathon (IVM ) dag. Eerst naar de pier om een retour bootkaartje te kopen en dan met de taxi naar de ambassade. Om binnen te komen moeten we een legitimatie achterlaten.
Dat is leuk, maar we hebben ons paspoort dus binnen nodig. Na veel gezeur zijn ze met een bankpas tevreden. Gelukkig zijn we keurig gekleed want ze zijn hier wel heel erg strikt. Kort samengevat: geen blote ellebogen, knieen of tenen en wat je aan hebt moet netjes zijn en zonder reclame uitingen (?!).
Als we alle formuliertjes hebben ingeleverd bij de balie blijkt dat we het visum pas maandag kunnen komen ophalen...maar we vliegen maandagochtend naar Borneo....
Als ik vraag hoe de procedure precies werkt omdat de borden het hebben over 1 werkdag ( het is donderdag) krijg ik een snauw. Steker nog, na de eenvoudige vraag "zijn jullie op vrijdag open?" ( geen vreemde vraag in een moslimland) wordt ik doodgezwegen en weggewapperd.
Redelijk pissig verlaten we dus de ambassade. Er zit niets anders op dan een terugvlucht vanuit Sarawak (Borneo) te boeken en dus onze hele planning om te gooien en het volgende week nog eens te proberen. Dit is echt wel even balen!

's Middags ontmoeten we Jelle en gaan we electronica shoppen. Het was niet de bedoeling om geld uit te geven maar het is te verlijdelijk......een IPod dockingstation/speakerset voor maar 50 euro!!!!
Daar wordt een verwend meisje eventjes heel blij van. ( vooral als er "thuis" toch al geen cdspeler meer staat te wachten).

Mijn camera vind al een week regelmatig dat de baterijen leeg zijn terwijl dat niet zo is. Hij stopt er dus om de haverklap mee en dat is natuurlijk altijd op een moment dat je een foto wil nemen (...logisch, anders kwam je er niet achter...). Een lieve horloge-maak-meneer maakt het baterijhuisje schoon en het probleem lijkt opgelost.

Voor het avond eten vinden we weer een geweldig indisch restaurantje waar ze geen menukaart hebben maar wel een geweldige bediening doe ons alles laat proeven.

TIP 1
Electronica shoppen....?
Vergeet Lucky Plaza op Orchard Road! Shop waar de locals shoppen:
Sim Lim Square bij Little India. 7 verdiepingen vool droomspeeltjes ( heeeeeel goedkoop)

TIP 2
Little Indis Guesthouse
3 Veerasamy road (little india)
Singapore.
www.singapore-guesthouse.com
3 persoonskamer kost $45 ( +/- 22 euro)
Location: 7.5
staff: 7.5
Cleanness: 6.5
Room: 6.5 . met airco en tv!

vorig verslag

volgende verslag