welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Nederlands Kolonie

Melaka, 29-06-2005

Met Jelle en Simon(D) pakken we 's ochtends vroeg de bus naar Melaka. 2.5 uur later staan we daar op het busstation waar we gelijk een kaartje kopen voor de bus naar Singapore van vanavond.
De taxi's chauffeurs proberen ook hier weer te kijken hoe dom we zijn door te beweren dat ze niet op de meter kunnen rijden. Heel apart als het groot op je dak staat en we zien de meter zitten. Dan nemen we de stadsbus wel.
Malaka heeft in het oude centrum nog veel historisch interessante gebouwen. We lopen de wandel route die in de LP staat. Een groot rood gebouw op het centrale plein heet "stadhuis" en er staat een molentje tegen over de Nederlands gereformeerde kerk. De Nederlanders hebben hier 2 eeuwen geregeerd.

 

Na een hoofdstad bezoek is het hier echt heerlijk rustig. Het doet ons erg denken aan Hoi An (vietnam) met zijn smalle straatjes en oude gebouwtjes. Een van de bezienswaardigheden is in een hotel maar wij vinden het hotel zelf bezienswaardig. Als we ooit nog terug komen in Melaka willen we hier slapen! Het is hier maar 10 x duurder dan ons huidige slaapbudget maar 23 euro voor een kamer hier is een koopje.

Simon blijft in Melaka. Jelle en wij gaan naar Singapore. Weer een nieuw land.....nou ja, een grote stad. Als we uit de bus stappen zijn we verbaasd over de "stilte" van de grote weg waar we naast staan. En ook stinkt het hier niet naar uitlaatgassen. We nemen een 3 persoonskamer en de wijk Little India

TIP
"Duur" hotel in Melaka
Hotel Puri
118, Jalan Tun Tan Cheng Lock
www.hotelpuri.com
een standaarkamer kost 23 euro.
het hotel ligt in een smal straatje met kleine huisjes en het is echt een verrassing wat er achter dat kleine geveltje ligt.

 vorig verslag

 volgende verslag