welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Bedbugs en visa

Kuala Lumpur, 25/ 27 -6-2005

Ons Guesthous in Taman Negara ligt naast een moskee dus worden we om 5.30 bruut wakker van gezang. Samen met Diana stappen we in een bootje om het park te verlaten. 2 uur lang glijden we door een ontwakende jungle. Na de boot is het nog een krappe 5 uur in de bus richting Kuala Lumpur. De bus dropt ons in ChinaTown waar we met z'n drieen een hokje (met raam!) nemen. We vermaken ons de hele avond prima op de bruisende nachtmarkt.
Vlak voordat we gaan slapen mag Jeroen zijn jaagkwaliteiten nog een keer tonen. Er zitten bedbugs in mijn bed en de oplossing is: Ze zoeken en ze dood knijpen!
Deze bedbugs zijn overigens 100x groter dan die in Lesotho want je kunt ze met het blote oog zien. De score is 10 en ik kan weer rustig slapen.

Het gaat fysiek niet zo heel lekker met me dus lassen we een WAO dag in. Ik doe dus weinig en Jeroen laat zich in elkaar slaan bij een indische kapper.

De dag erna maakte we een begin aan "de Indonesie Visa Marathon" (IVM). Niemand kon ons vertellen hoe de dingen in z'n werk gaan. Wel wisten we dat we een ticket moeten kunnen laten zien dat aantoont dat we Indonesie weer gaan verlaten. Op zondag kan je die alleen nergens halen.

Vandaag dus deel II van de IVM. Na verscheidene reisburautjes af te hebben gelopen is de eind conclusie: Er is geen vliegticket te krijgen voor Timor-Darwin of een ticket dat we kosteloos kunnen cancellen. Een bootticket is een oplossing maar die kun je niet kopen in KL. Iemand geeft ons de tip om het in Singapore te proberen omdat daar de havens zijn en er 1 werkdag staat voor een visumaanvraag.
De dag is voor meer dan de helft op en ons goede humeur ook. We besluiten het in Singapore te gaan proberen. Als we daar donderdag zijn dan moet het lukken voor de vlucht van aanstaande maandag naar Sarawak. Vanuit daar willen we via Kalimantan ( Indonesie) naar Java.

 

We gaan even toeristje spelen om weer lol te krijgen in reizen. Merdeka plein is het oude historische middelpunt van de stad. Op de voorgrond een vakwerkhuis en een moorspaleis met daarachter de Petronas twin towers en de KL tower. Hier staat ook een enorme vlaggenpaal en zit het Nationaal museum ( gratis). Het museum geeft een overzichtelijk beeld van de ontwikkelingen. Zo komen we tot de ontdekking dat Nederland 2 eeuwen de baas heeft gespeeld over Melaka en een stukje Singapore maar we hebben het geruild met Engeland voor delen van Sumatra en exclusieve handelsrechten voor Indonesie.
Masjid Lamek is een moskee omringd door palmbomen midden in een drukke stad. Ik gebruik mijn Buff als hoofddoekje. Het is de eerste keer dat we een moskee bezoeken. Er hangt een aangenaam kalme sfeer en het voelt heel "schoon" aan. Dat laatste komt vast doordat iedereen zich staat de wassen.
En dan stap je het lawaai van de stad weer in.

Diana is vandaag doorgereisd en Jelle ( jaja, die van Ko Tao) komt het derde bed in onze kamer vullen. Huub waren we al tegengekomen op de Perhentians en die is nu ook in KL (de heren reizen dus niet meer samen). Jelle heeft de afgelopen dagen in het ziekenhuis gelegen dus we hebben veel bij te praten. Na een heerlijke Indische maaltijd gaan we shoppen. Mijn horloge is kapot dus voor 2 hele euro's heb ik nu een "echte" Nike. Jeroens rugzak is door zijn frame gezakt en die wordt dus vervangen voor een ( oranje?!?!) nieuwe

TIP 1
De toeristinfo zit niet meer op medeka plein.

TIP 2
Backpackers travellers lodge
JL Tun HS Lee, boven de raggeabar ( chinatown)
3 persoonskamer kost 30 ringit ( +/- 6,60 euro)
Location: 7
staff: 7.5
Cleanness: 7
Dorm: 6

vorig verslag

volgende verslag