welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Schildpad

Perhentian Islands, 19 t/m 20-6-2005

Jeroens wekker staat lekker vroeg want hij gaat duiken bij "de tempel". Maar eerst even lekker wakker worden onder misschien wel de meest primitieve douche die we tot nu toe hebben gehad. Een koudwaterleiding met aan kunstig vastgemaakte Sprite fles met gaatjes. En dat douchte verrassend goed.
Jeroen komt terug van zijn duik met prachtige verhalen over felgekleurde naaktslakken, roggen, murenen en slapende bamboo haaien.
Een uurtje later zitten we met Paul en Laura in een bootje voor een snorkeltoer. De eerste stop is Sharkpoint waar behoorlijke golven staan. We zien vanalles maar geen haaien.
De tweede stop is een kalme zanderige baai bij het grote eiland. Vol verwachting duiken we het water in want we hebben een schildpadden garantie gekregen. We zijn dan ook erg enthousiast als we de eerste op de bodem zien grazen. Wat zijn ze groot..!!!! (+/- 1.5 meter). Omdat het een beetje druk word rond deze schildpad besluiten Laura en ik een andere te gaan zoeken ons afvragende of dat eigenlijk wel een slim plan is. Nou, we worden beloond! We zien er 3 tegelijk en kunnen mooi met ze mee op zwemmen als ze boven komen om adem te halen. Het is zo gaaf om op een metertje afstand ( ik kan hem aanraken als het had gemogen) zo'n immens groot, vriendelijk, prehistorisch dier te zien.

De derde snorkel plek is misschien wel de mooiste die we ooit hebben gezien. Allerlei soorten weelderig koraal liggen dicht op elkaar gepakt met een hele grote verscheidenheid van vissen. Hier moegen we visjes voeren met oud brood en zitten we dus weer tussen de spartelende vissenlichaampjes. Ze bonken tegen je masker en kietelen in je oren.
Tijdens de lunch in het enige dorpje van het eiland maken we weer iets nieuws mee. We zitten aan plastic tafeltjes op plastic stoeltjes op een soort strand/kade en naast ons hebben zich weer een aantal bedelende beesten verzameld die ons met hele domme ogen vragend aankijken.
We zijn omsingeld door Schapen!!!!
Maar wat voer je een schaap....? Met de kitten weten we wel raad.

De laatste snorkel plek is bij Romantic Bay(zo genoemd omdat er zelden iemand komt) waar ik ook eindelijk een paar haaien zie. 1 middelmaatje en 2 baby blacktip reef sharks. Wat ook gaaf was waren de scholen met inktvisjes die zo mooi zwemmen. Vlak voordat we ermee stoppen zien we meerdere Bluespotted stingrays in het zand liggen. Dat de natuur zulke bizarre kleurencombinaties maakt! Het lijkt meer op een creative animatie dan op een potentieel venijnig roggetje.
Na het avondeten gaan we op het strand op een ligstoel met matras liggen om naar de sterren te kijken en te wachten tot de enorme vleermuizen overkomen vliegen. Echt alles op dit eiland is groot. De Flying Foxes hebben toch zeker wel een spanwijdte van zo'n 80 centimeter...!

 

De volgende dag gaat Jeroen tijdens zijn tweede duik een scheepswrak van dichtbij bekijken. De Lionfish was geweldig ( die bruin/wit gestreepte met al die wimpels en waaiers). En weer slapende bamboohaaien gezien. In een schip zwemmen en dan in een luchtbel komen is erg onwerkelijk.
's middags willen we gaan snorkelen bij Longbeach maar moeten daarvoor wel eerst het eiland oversteken. Er voert een smal pad door de jungle en we zijn gelijk omringd door beesten. Vogels, vlinders, eekhoorns en ...... behoorlijk wat grote varanen die venijnig naar ons sissen.
We dachten dat we ondertussen het meeste hadden gezien van de onderwaterwereld maar we toen toch weer nieuwe ontdekkingen. Jeroen vervelt op zijn rug en wordt schoongemaakt door allerlei visjes en we zien 2 enorme zeesterkussens.
's avonds een potje volleyballen en met een hele groep aan de strandBBQ.......

TIP
Auw Bay
Small island ( perhentian), Coral Bay
Location: 10
staff: 6
Cleanness: 6
Rooms: 7

vorig verslag

volgende verslag