welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Blacktip reefsharks

Ko Tao, 11 +12 -06-2005

We hebben met Huub en Jelle afgesproken om 's middags naar een baai te gaan aan de andere kant van Ko Tao. Huub is niet op de afgesproken tijd op de afgesproken plek. We huren dus vinnen en een auto die ons afzet en vertrekken zonder hem. We moeten de berg aflopen en dan nog een heel stuk over rotsen om bij het strandje uit te komen waar 4 hutjes en 3 mensen liggen. Heerlijk rustig dus. We gaan gelijk snorkelen want er is een grote kans dat je hier blacktip reef sharks ziet. Het water staat alleen wel heel erg laag dus botsen we bijna met het koraal. Jeroen weet zich er ergens overheen te wurmen maar Jelle en ik beginnen er niet aan. Totdat Jeroen terug komt met verhalen over 7 haaien. Jelle trekt zich wel over het ondiepe randje ( een paar meter!) koraal maar ik doe het uiteindelijk toch niet. Dat spul is vlijmscherp en er liggen overal zee egels verstopt. Jelle heeft pech want hij ziet niets.
Op weg naar huis komen we Huub en Mark tegen die het ook nog gaan proberen maar ook zij hebben geen geluk. Omdat de zee vandaag zo kalm was gaan we morgen proberen een longtail bootje te huren om ons aan de goede kant van het rif af te laten zetten.

 

Na een nacht met link veel wind is het dus niet mogelijk om met een longtailboot naar de haaien te gaan. Jammer maar we gaan toch een dagje snorkelen. Huub ligt nog in z'n bedje maar Jelle is al wel fris en fruitig. Met z'n drieen huren we dus ons eigen mannetje met boot. De eerste stop is Mango bay waar we al eerder waren. Veel vissen en hard koraal. De tweede stop is in Hin Wong Bay. Hier voeren we de vissen wat brood en zitten we dus echt in enorme wolken felgekleurde spartelende vissenlichaampjes. Geweldig! Het zicht is hier ongelooflijk goed en er is wat zacht koraal en we zien een Long Tom ( lange vis met speerneus).
In dezelfde baai gaan we aan land voor een lunch. Het is hier prachtig. Deze baai is over land heel moeilijk te bereiken dus is het bijna helemaal onaangetast.
Vlak voordat we weer vertrekken hangen Jelle en Jeroen nog even de held uit door, voor het oog van 5 jonge Thaise schone, van een 6 meter hoge rots het water in te duiken.
We stopen bij de eilanden groep Nangyuan die beroemd is door alle foto's in brochures en boeken. Het zijn 3 kleine eilandjes die met elkaar verbonden zijn door een strandje. Hier zien we tijdens het snorkelen echt honderden zee egels en zee komkommers. Als laatste gaan we naar een snorkelplek die ze de japanse tuin noemen. Ook prachtig maar ondertussen zijn we moe en zijn onze billen heel erg verbrand. We stoppen er dus al snel mee. Thuis lekker douchen, even een tukje doen, bij mama eten, internetten, aftersunlotion kopen, insmeren en op tijd naar bed

vorig verslag

volgende verslag