welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Jeroens duikcursus

Ko Tao, 6-6 t/m 10-06-2005

Vandaag begint Jeroen aan zijn duikcursus. (mijn oren werken niet mee dus ik blijf boven water). Omdat we in Nederland al een deel hebben gedaan kan hij halverwege instappen bij een cursus die al loopt. Samen met nog 2 Nederlandse jongens ( Huub en Jelle) krijgt hij les van een Nederlandse instructeur (Peter).
's ochtends schuift hij aan bij de theorieles over de tabel om zijn geheugen op te frissen. 's middags varen we ( ik mag mee snorkelen) naar Mango Bay. De heren doen eerst een aantal oefeningen in de ondiepe baai en zakken dan af voor hun eerste duik. Ik snorkel wat rond en er komen hele scholen visjes om van mij te proeven. Jeroen komt dol enthousiast boven en ook de tweede duik verloopt goed. Die duik is bij 3 eilandjes die met elkaar verbonden zijn door een zandbank. Echt te idyllisch voor woorden. 

 

's nachts raast er een behoorlijke storm over het eiland. De tweede dag is dan ook behoorlijk winderig en kan ik niet mee snorkelen. Jeroen moest toch even zijn theorie nog een keer doen omdat het iets meer dan 1 jaar geleden was. Zonder problemen geslaagd! De twee duiken in de middag gingen ook goed dus Jeroen is geslaagd voor zijn PADI Open Water!
En je slaagt niet zo vaak meer voor iets als je al zo'n oude knar bent dus dat moet gevierd worden!
We eten heerlijke gamba's en een Magnum toe ! ( een luxe artikel op een eiland)

Woensdag is een rust dag voordat de jongens verder gaan met de volgende cursus. Na een (wederom) stormachtige nacht wil het maar niet opklaren. Het waait enorm en het miezert de halve dag.
Op Ko Tao lopen uitzonderlijk veel straathonden. Er is een vrijwilligersorganisatie druk met castreren en steriliseren maar het zijn er nog steeds veel. Ook al zien ze er niet heel erg slecht uit ik kan het toch niet laten om hondevoer te kopen. Ik loop dus met een plasticzakje met brokjes over het eiland. Ik voer ze alleen op straat of op het strand dus niet bij restaurants of accomodatie. Tot mijn verbazing liggen er 's middags twee honden op onze veranda. 's nachts als we naar huis lopen zie ik 1 van "mijn" honden lekker liggen bij een stel backpackers. We zijn dan ook verrast als we een paar honderd meter later door hem worden ingehaald (en ik heb niet eens iets bij me)

 

Donderdag gaan Huub, Jelle en Jeroen verder met hun Advanced open Water cursus. De zee is behoorlijk kalm dus ik ga mee om te snorkelen. Terwijl de jongens hun 30 meter duik maken komt er een stormpje over.
De toch al wat hobbelige zee verandert in een kermisattractie en we regenen zeiknat. De heren zijn dan ook verbaasd dat het regent als ze boven komen en het valt niet mee om aan boort te komen als je in zulke hoge golven ligt. Bij de volgende duik leren ze navigeren. Ik ben ondertussen erg groen, nat en koud en ben blij als we eindelijk weer van de boot afkunnen. De jongens hebben echter nog een nacht duik voor de boeg. Ze zijn erg onder de indruk van die ervaring als ze terug komen. Jeroen heeft zelfs een bluespotted stingray gezien. Dat is een fel gele rog met fel blauwe stippels waarvan wij dachten dat ie nep was als we er een foto van zagen.

Vrijdags doen ze de laatste 2 duiken. Een multilevel duik en een nature duik. Bij de laatste moeten ze leren visjes herkennen wat natuurlijk wel zo leuk is want daar draait het bij het duiken toch een beetje om.
Voor de tweede keer in 1 week hebben de jongens er een diploma bij! We gaan met z'n allen eten bij Mark's "moeder". Mark doet de opleiding tot Divemaster en heeft de hele cursus meegeholpen. Hij logeert in een achteraf straatje bij een Thais gezin die ook een heel klein restaurantje hebben. Mama maakt voor Huub en Jelle een redsnapper klaar. Na het eten gaan we een filmpje kijken en daarna ploffen we op het strand onder een boom op een paar kussens en drinken nog wat
Er is niks mis met het leven op Ko Tao!

TIP
guesthouse O Chai
in Hat Sairee
Location: 10
Staff : 0
Cleanness: 6
huts: 7

vorig verslag

volgende verslag