welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

kitch

Ko Tao, 05-06-2005

We hebben dus een bus-boot-combi-ticket gekocht van Bangkok naar Ko Tao ( 7 euro pp). Om 18.00 stappen we in de bus die zowaar op tijd vertrekt. Het is wederom het toppunt van kitch. Voor ons niet de eerste keer maar we hebben nog nooit goed omschreven hoe bussen er hier uit zien.
De stoelen zijn bekleed met een fel rood fluweeltje met allerlei kleuren blokjes. Het hoofdsteundoekje is wit met kant-achtige spiralen, de zijmuren zijn plastic zalmroze gemarmerd, de gordijnen fuchsia met een paisley motief en afgezet met randjes geel/wit kant, het plafond is bordeaux rood fluweel met cirkels en de achter muur is babyroze met bloemen en een enorm relief hart......kitch of kitch?
Lelijk dus maar wel luxe. Genoeg beenruimte, een dekentje en een DVDtje. Om 20.30 gaat echter het licht uit wat betekend dat je moet gaan slapen. Ik ben alleen nog lang niet moe maar er is geen leeslampje. Om 2.00 heb ik ongeveer 16 goede ideeen tot in de details uitgedacht en besluit te gaan slapen. Precies 30 minuten later stopt de bus. We worden er uit gezet. Daar sta je dan. Midden in de nacht bij een bushalte langs een drukke weg en niemand die je kan vertellen wat de bedoeling is. Afwachten dus. 1.5 uur later worden we opgehaald om 10 minuten later weer ergens te worden gedumped. Hier wachten we 2 uur en dan worden we op gepikt en naar de boot gebracht waar de airco op stand vrieskist staat.
Het regent overigens al de hele nacht dus je kunt kiezen: doodvriezen of weg regenen op het buitendek. Wij wisselen het af. 3 uur later komen we aan op ko Tao en zijn dus door en door koud en nat. Dit is niet bepaald wat we in gedachte hadden toen we besloten naar een tropische eiland te gaan. Op zich naief want we zouden er ondertussen aan gewend moeten zijn dat we altijd regen hebben als we naar een strand gaan.

Er zijn hier honderden (ok. 35) duikscholen die op het eerste gezicht allemaal het zelfde bieden. We keizen een kleintje die een nederlandse instructeur heeft. Waarom het in het engels doen als het ook in het nederlands kan? We krijgen een basic hutje aan het strand. De koude douche valt tegen als je het al koud hebt maar we stinken in iedergeval niet meer. De hele middag slapen we. Want wat moet je anders als het stortregent en je hebt nauwlijks een oog dicht gedaan de nacht ervoor?

TIP
New Way Diving
Sairee beach, Ko Tao
kleine groepen,flexibel, nederlandse instructeur en lesmateriaal, gratis accomodatie, vriendelijke en persoonlijke benadering www.newwaydiving.com

 vorig verslag

volgende verslag