welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Gouden koets

Bangkok, 3+4-06-2005

Bij het wakker worden bevestigen 7 nieuwe muggenbulten dat we weer in Thailand zijn. Na een hele dag de Lonely Planet lezen besluiten we richting Ko Tao af te reizen en Laos op dit moment te laten liggen. Na wat rondshoppen bij verschillende reisbureautjes kopen we een bus/boot ticket voor morgen.
We moeten erg wennen aan de warmte. We liggen er 's nachts uren van wakker. Om 2.30 was het nog 31 graden!

Omdat we dus nog een dag te vullen hebben besluiten we om naar het Grand Palace te gaan. Als we al een eeuwigheid proberen over te steken komt er een Thai naar ons toe om ons te wijzen op een betere oversteekplek. Hij vraagt of we naar het Grand Palace gaan. Wij zeggen Ja en hij schudt Nee terwijl hij op Jeroens blote benen wijst. Hij heeft natuurlijk helemaal gelijk. Hoe komt het toch dat als ik me speciaal om die reden in een lange broek en een T-shirt hijs ik dat ook niet even tegen Jeroen zeg..?!?!

Goed, dan maar naar het Royal Barges National Museum. We lopen over de smalle paadjes op palen tussen de huisjes op palen. Het stinkt hier ongelooflijk maar wat wil je ook als stilstaand water als riool gebruikt wordt. Als je de geur afsluit (alleen door je mond ademen) is het hier echt heel leuk met overal planten, bloemen, vogelkooitjes en aquaria.
In het museum liggen een aantal processieboten. Een soort drijvende gouden koetsen, zeg maar. 1 keer in de zoveel tijd worden er tientallen van stal gehaald om in een speciaal patroon door de kanalen te varen met de leden van het koninklijk huis op troontjes in het midden van die lange kano's.
Wij drijven ondertussen ook weg. Het is 34 graden met een hele hoge luchtvochtigheid. De straaltjes lopen van ons af.
Als we ergens zitten te eten worden we herkend. 2 meisjes die in Zululand in onze backpackershostel zijn geweest! Het feit dat je elkaar aan de andere kant van de wereld weer tegen het lijf loopt is leuk en bizar maar als ze je dan ook nog bedanken omdat de plek die wij aanbevolen hadden in hun top 5 terecht is gekomen dan geeft dat helemaal een goed gevoel.

TIP 1
Guesthouse Minihouse
Rambutri road (vlakbij ko sarn road)
Location:8
Staff: 8
Cleanness; 6
Room: 6
In Thailand zijn de guesthouse niet te vergelijken met de backpackers in bijvoorbeeld Zuid-Afrika. Je vind er geen gemeenschappelijke ruimtes of keukens. Verder is het vaak niet meer dan een oud hok van hele dunne muurtjes en een stapel karton met daarop een matje als matras. Niets mis mee maar even voor de beeldvorming.

TIP 2
Flink rondshoppen in Bangkok!!
We kregen de volgende rpijzen voor het zelfde vervoer te horen: tussen de 350 en 800 baht! ( tussen de 7 en 16 euro)

TIP 3
Waarom 100/200 baht betalen om je camera te mogen gebruiken als je voor 7 baht een ansichtkaart kunt kopen?( Royal Barges national Museum)

vorig verslag

volgende verslag