welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Beetje vreemd

Bangkok, 01+02-06-2005

(Amersfoort)
Ik sta op met gemengde gevoelens. Ik ben heel moe maar moet nog veel doen en ik besef me ook goed dat dit de laatste keer is dat ik door dit huis loop. Vraag me niet waarom maar ik heb meer moeite met afscheid nemen van huizen en dieren dan van mensen. Gelukkig ben ik te druk om er veel bij stil te staan.
Eerst naar het stembureau, dan de papieren naar de makelaar brengen en de bruiloft foto's naar Sophia sturen.
Ondertussen is Jeroen er thuis achtergekomen dat de trein een half uur eerder gaat dan hij dacht. Geen tijd dus voor dramatische afscheidsrituelen. Maar ik zit toch een beetje somber in de stadsbus.
Ik ga dat stomme huis missen.

De trein naar Dusseldorf is de modernste die we ooit hebben gezien. Op het vliegveld van Dusseldorf wacht ons de volgende verrassing. Een zweeftrein! Een soort skigondel die aan een rail bungelt. Best grappig maar waar het voor nodig is??? We maken de laatste euro's op en checken dan in. Bij de douane controle moeten ze mij hebben. Eerst moet ik mijn vest uit. Dan mijn riem af en mijn rits los(?). En als klapper moet ik mijn schoenen uit. Nadat ze zonder problemen door de scanner zijn gekomen krijg ik ze weer terug. Jullie kunnen je wel voorstellen hoe charmant dat staat in een hemdje, broek los, riem open en op sokken.....ach ja, rare jongens die duitsers

Ok, we vliegen dus voor weinig met LTU naar Bangkok. Een prima vlucht maar we vinden een paar dingen wel vreemd. Bij binnenkomst liggen 6 tijdschriften en 2 kranten. Erg leuk maar allemaal in het Duits. Ook LTU magazine is voor 80% in het duits. Nog zoiets, dit vliegtuig is dus niet voorzien van die luxe tv-tjes in de stoel voor je. Onze vlucht gaat 11 uur duren en er staat 1 (!) film op het programma. En wat blijkt......je moet de koptelefoon kopen!!!! Het is maar 2,50 maar we hebben net onze laatste euro's opgemaakt op het vliegveld. Hier houd je toch geen rekening mee?!? Dat wordt dus een lange zit want we zijn vergeten een boek in onze tas te stoppen. Voor alle alcoholische drankjes moet je betalen wat voor ons geen probleem is. Wat wel een probleem is, alle boodschappen worden in het duits door de intercom geslingerd. Af en toe word er een stukje vertaald in het engels maar dat waren uiteraard de stukjes die we wel hadden begrepen.
Groot pluspunt: het vliegtuig is verre van vol. We kunnen dus aan het raam zitten en hebben allebei 2 stoelen om op te slapen.

Als we uit het vleigtuig stappen voelt het alsof we in een stoomcabine stappen. Het is 34 graden en vochtig!
We checken in bij Minihouse en halen opgelucht adem als blijkt dat onze spullen er nog liggen. 8 maanden opslag is ietwat duurder dan 3 maanden maar de spullen zijn het waard. Omdat we bewust met weinig kleding naar Bangkok zijn gekomen (onze tassen wogen maar 13 kilo!) mogen we nu shoppen. We kopen diesel(?) slippers voor 3 euro, een broek voor 1.80, een jurk voor 3.60, een shirt voor 2.10 enzovoort. Kijk, daarom moet je dus met een lege tas naar Bangkok!
Jeroen heeft zijn dag niet. Hij doet wat vreemd. In het vliegtuig gooit ie een vol glas cola over zichzelf heen. Op Ko Sarn road laat ie een tas met spullen in een winkel staan (die we gelukkig weer terug vinden) en hij verliest de sleutel van onze kamer (die we niet meer terug vinden). We gaan dus maar vroeg op onze vertrouwde plankjes liggen voordat er nog meer misgaat

TIP
We vliegen met LTU van dusseldorf naar bangkok voor euro 279 pp inclussief alle belastingen
www.ltu.de

vorig verslag

volgende verslag