welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

2 weken

Amersfoort, 16-05-2005 t/m 31-05-2005

Maandag
Jeroen gaat naar Friesland om zijn moeder te bezoeken. Het is tweede pinksterdag dus mijn broer is vrij.
We nemen door hoe we alles voor de verkoop van ons huis moeten regelen. Het huis moet verkoop klaar en bijna al mijn spullen moeten ergens opgeslagen worden. Aan het einde van de dag zijn de eerste dozen gepakt. Mijn broer heeft lekker voor me gekookt en voor het eerst in tijden zitten we weer aan 1 tafel.

Dinsdag
In alle vroegte fietsen we de berg op (pufpuf) om bij de notaris een volmacht te gaan tekenen. Mijn broer mag nu dus de verkoop afhandelen ook als ik in het buitenland zit.
Omdat mijn broer de vaste telefoonlijn eruit heeft gegooid ben ik dus volledig onbereikbaar. Snel een prepaid kaart halen voor de telefoon die ik gelukkig ergens in een doos weer terug heb gevonden. Ik bel Jeroen om het telefoonnummer door te geven en hoor dat hij de hele nacht ziek is geweest. 1 jaar weg uit Nederland en hij kan niet meer tegen de gezonde Hollandse kost?!?!?
's middags haal ik verhuisdozen, werk wat in de tuin met mijn moeder en ga langs bij Huize Webmaster om hun nieuwe aanwinst (puppy) te bekijken en hun internetaansluiting te misbruiken.
's avonds ga ik met Martine iets drinken in de nieuwe kroeg van een vriend van mij en ontmoet ik Martines vriend voor het eerst. Zo gek dat ze hem al bijna een jaar kent terwijl ie voor mij nieuw is....

Woensdag
Mijn moeder komt weer helpen om van de jungle een tuin te maken. Aan het einde van de dag zijn al mijn boeken ingepakt en is de voortuin weer herkenbaar. Jeroen is nog steeds in Friesland maar nu bij zijn vader op bezoek. Hij is gelukkig weer helemaal opgeknapt.

Donderdag
Jeroen komt weer naar Amersfoort en kan gelijk aan de slag in de tuin. Mijn moeder is er ook weer en neemt een auto vol dozen mee. Mijn spullen zullen worden opgeslagen op haar zolder.
's avonds gaan we eten bij Femke. Vorig jaar was ze nog niet eens verhuisd naar dit adres. Wat verandert er toch veel in een jaar. Na een leuke avond met lekker eten en veel laatste nieuwtjes moeten we weer richting huis. Met z'n tweeen op 1 fiets door de stort regen!.............Kan het nederlandser? ( bedankt voor het uitlenen van je regenjas , Fem!)

Vrijdag
Ik was de afgelopen dagen al flink verkouden geworden met een keelontstekinkje maar ik ben nu dus ook mijn stem kwijt. Lekker rustig voor Jeroen. Maar een huis inpakken met een kloppend hoofd is niet grappig! Dit weekend gaan we klussen dus vandaag moeten de spullen daarvoor ingeslagen worden. Dus op het fietsje met liters latex en behangrollen.
Dit weekend is er Jazz weekend waar ik normaal gesproken van begin tot eind heen ga maar de verkoudheid gooit roet in het eten.

Zaterdag
Omdat ik ooit per ongeluk de kat heb opgesloten moeten we nu opnieuw behangen in die kamer. Verder moeten er gewoon heel veel puntjes op de i gezet worden. Maar er is ook tijd voor leuke dingen. 's avonds gaan we uit eten met Danny en Eveline bij een heel goed indonesisch restaurant om daarna in de stad bandjes te kijken want het is Jazz-weekend. We zien Hans Dulfer en Zuco, niet echt Jazz maar wel leuk ondanks de grote hoeveelheid water die naar beneden komt

Zondag
Schuren, schilderen, plakken, schroeven en schoonmaken. Weer een klusdag dus. Ik ben nog steeds super verkouden en doodmoe dus ik ga aan het eind van de middag eventjes liggen. Als ik weer wakker wordt voel ik me brak. Tegen de tijd dat Martine en Rene voor de deur staan voel ik me groen. Het is de bedoeling dat we uit eten gaan maar ik besluit het niet te proberen. Een goede beslissing want ik ben de rest van de nacht ziek. Jeroen moet/wil zelfs op de bank slapen

Maandag
Ik voel me nog niet veel beter. Vast voedsel is nog geen optie en ik heb wat koorts. Jeroen vertroeteld me en schildert een muurtje voor de tweede keer.

Dinsdag
Ik ga maar weer eens dozen inpakken maar van harte gaat het nog niet. Mijn maag is nog steeds wiebelig en ik krijg krampen in mijn kuiten van het vocht tekort. 's avonds gaan we langs bij Danny( de webmaster) om even gebruik te maken van zijn computer ....EN.... om de video te bekijken van Yorin Travel!!. Afgelopen zondag werd het deel uitgezonden waarin Chris Zegers op bezoek was in Zululand (=ons). Het is vooral erg leuk om Victor (onze gids) op TV te zien

Woensdag
Eerst komt de kringloop spullen ophalen. Dat ruimt lekker op! Dan komt mijn moeder met een geleend bestelbbusje (bedankt Piet!) en begint het verhuizen. Na twee ritten zijn de meeste dozen weg. 's avonds doe ik de eerste poging in dagen om "normaal" te eten en gelukkig gaat het deze keer goed.

Donderdag
Jeroen gaat richting Utrecht om treinkaartjes te halen. Omdat we geen internet hebben gaat hij naar het internationale loket. Kan hij ook gelijk bij de grote H&M kijken of ze die leuke broek hebben die hij in Manchester had gezien.
Ik ga langs bij de woningbouwvereniging om dingen aan te passen. Als we ooit stoppen met reizen hoop ik in aanmerking te komen voor een huur woning. Ik kan mijn moeder machtigen om voor mij huizen te bezichtigen en eventueel zelfs een contract te tekenen. Nu dit is geregeld kan ik me uitschrijven bij de gemeente. Dat klinkt makkelijker dan het is. De dame achter de balie weet in ieder geval niet wat ze met mijn situatie moet. Uiteindelijk komt ze eruit en ben ik officieel " Zonder vaste woon of verblijfplaats" (!)
's avonds gaan we dan eindelijk eten met Martine en Rene. Na een geslaagde avond fietsen we door een heerlijke zomer avond naar huis ( het was vandaag eindelijk lekker warm!)

Vrijdag
Gister heb ik het huis "makelaar-klaar" gemaakt want we krijgen ze vandaag over de vloer.

Zaterdag
's avonds hebben we met een aantal mensen afgesproken in de kroeg. We hadden de afgelopen weken niet voldoende tijd om iedereen afzonderlijk te zien dus lossen we het zo op.

Zondag
Ik pak de laatste dozen in die meegaan naar mijn moeder. En dozen zijn niet het enige dat vandaag naar mijn moeder gaat. Ook de kat moet er aan geloven. Mijn broers volgende huis zal waarschijnlijk geen tuin hebben en dat is onze 13 jairge kat wel gewend. Dat zo'n oude kat nog flink kan uithalen hebben we op een pijnlijke manier ontdekt. Na een serieus gevecht zit ie te krijsen in zijn mandje. Bij mijn moeder aangekomen gaat hij gelijk op onderzoek uit en een paar uur later ligt ie op schoot te spinnen. Op ons verzoek eten we gehaktballen met mosterd want dat stond nog op ons wensen lijstje

Maandag
We gaan alweer bijna en dan blijkt dat er toch nog veel gedaan moet worden. Eerst nog 2 ritjes naar de stort ( bedankt Boris!) en mijn moeder haalt de allerlaatste dozen op. De internationale rijbewijzen ophalen en de boodschappen voor het eten van vanavond.
De makelaar gaat akkoord met ons voorstel dus komt morgen foto's maken voor de brochures.....shit, moet ik nog een keer het huis van boven tot beneden oppoetsen.
Femke komt even langs om haar regenjas op te halen en Manon komt eten. Ook zij heeft veel meegemaakt het afgelopen jaar dus we hebben veel bij te praten.

Dinsdag
het huis van top tot teen schoon en mooi maken voor de foto's en in de administratie op zoek naar de papieren die de makelaar nodig heeft...
(geschreven door Jeroen)
Ik ga bij mijn oude werk op de koffie. Bij het binnenstappen is het of ik nog niet weg ben geweest. Alles staat er nog en ik word overladen met dikke zoenen. Ik vind het fantastisch om iedereen weer even te zien. Het is ook goed te horen dat het allemaal goed gaat. Irma, bij deze van harte met de geboorte van jullie dochter! Super!
Wederom voel ik me meer dan welkom bij de Regenboog. Dit terwijl ik toch ben opgestapt. Het is en blijft een fantastische plek!

 vorig verslag

 volgende verslag