welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Een huis

Manchester, 14+15-05-2005

's ochtends vragen we of Norman heeft gebeld (Nee) en checken onze mail. Een mailtje van Sophia!!! Ze waren toch nog niet weg omdat Colin nog dingen te doen had. Gister heeft ze dus twee uur door de stad gefietst om te kijken of ze ons kon vinden (typisch iets voor Soof). Als we naar hun huis bellen blijken ze nog thuis te zijn. Een uurtje later staan we bij ze op de stoep. Na een gezamenlijk ontbijt vertrekken zij richting Wales. Wij mogen in hun flatje blijven.
Wat een luxe...douchen zolang je wilt en niemand die binnen kan komen lopen. Dat is lang geleden!
De hele middag wordt gevuld met verhalen typen en boodschappen doen. 's Avonds koken we iets lekkers en hangen dan voor de TV. Honderden kanalen om uit te kiezen....!!!!

De volgende ochtend pakken we alles in en maken we het flatje schoon. Vandaag vliegen we naar Nederland!!
En zoals zo vaak check je de tickets nog maar eens terwijl je al zeker weet dat het in orde is en hoe laat je vertrekt.......nou vandaag niet dus!!
Ik heb de aankomst tijd onthouden als vertrek tijd!!! ( beetje dom) Phew, daar komen we dus net op tijd achter.
We vliegen dus met Jet2 vaar 1 pond van Manchester naar Amsterdam en voor dat geld krijg je een prima vlucht. Zelfde principe als Easyjet. Je betaalt niets dus je krijgt ook niets extra's (=fair) dus gewoon je kopje koffie betalen. Wat even niet zo handig was want we kregen wisselgeld terug in ponden en daar hebben we dus helemaal geen drol aan (heel duur kopje koffie dus).

En dan sta je weer in Nederland!!!
Jeroen blijft maar herhalen hoe gek dat is en ik blijf maar snauwen dat ie z'n mond moet houden omdat ik een struisvogel probeer te imiteren. Ik wil hier helemaal niet zijn! Maar goed, we zijn er dus doen we wat we moeten doen.
In de trein valt ons iets op. Wat is het toch irritant als je het omgevingsgeluid kunt verstaan. In China hebben de tieners vast ook hele tenenkrommende gesprekken maar dat versta je tenminste niet. Hier is geluid dus geen herrie waar je je gewoon van kunt afschermen. Het dringt ongevraagd je hersentjes binnen.
En dan sta je op je eigen vertrouwde stationnetje en even later voor je eigen voordeur. En dat voelt helemaal niet vreemd. Gewoon alsof je er gister nog was. Nouja, tot dat ik de jungle zie die vroeger tuin heete.


vorig verslag

volgende verslag