welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Honderaces

Manchester, 13-05-2005

Yep, het is vrijdag de dertiende…..Zullen we er iets van merken ?!?!?

We nemen de trein naar Manchester. Daar bellen we Sophia en Colin omdat we daar misschien kunnen logeren. Ze nemen niet op dus checken we in bij Hatters. Als we daar onze mail checken lezen we dat ze besloten hebben om een weekendje weg te gaan. Ze hebben de sleutel van hun flat achter gelaten bij Norman. Norman neemt zijn telefoon niet op dus proberen we het later nog wel een keertje. Eerst maar iets toeristisch doen. We gaan naar Urbis. Dit is een soort interactief museum over verstedelijking. Het is leuk en warm.
We bellen weer Normans nummer maar zijn vriendin weet van niets. In het hostel vertellen ze ons dat Sophia voor ons heeft gebeld. We kunnen alleen niet bij een telefoon komen of het internet gebruiken. Nu doen we ook niet echt heel veel moeite want we gaan er vanuit dat ze ondertussen al wel weg zijn op hun weekendje. Norman heeft nu het nummer van het hostel dus verder wachten we het wel af.

Het is al avond en we hebben gehoord dat er Greyhound races zijn. We zijn nog nooit bij een hondenrace geweest en het staat in ons lijstje van “101 dingen te doen before you die”.
In de rij voor de kassa verbazen we ons weer eens over de Engelse vrouwen. Het is 8 graden en zij staan half naakt te doen alsof ze er niets van merken. Sophia noemt dat de blauwe benen mode. Het publiek is trouwens erg jong. We dachten dat het een oude mannetjes uitje was maar meer dan de helft van de bezoekers is onder de 25 en het is bomvol.

 

We krijgen een boekje in onze handen gedrukt met alle races en details over de honden. De eerste race bekijken we buiten. De honden hebben er plezier in. Ze staan te kwispelen en te trekken aan hun lijn alsof ze gelijk willen beginnen.
De rest van de races bekijken we vanachter glas en we proberen te begrijpen hoe alles in zijn werk gaat. We wedden een paar keer droog (tegen elkaar zonder geld) maar al onze honden doen het slecht. Vandaag zetten we dus maar geen echt geld in. Het selecteren van een hond op zijn naam is blijkbaar niet de manier om een winnaar te prikken

Terug in het hostel is er nog steeds geen bericht van Norman en het internet is ook nog steeds bezet. Dus gaan we naar bed.

TIP
Hatters
Newtonstreet
Het gratis ontbijt is brood met boter en er is geen kookgelegenheid in de keuken maar verder niets dan lof.
ONZE CIJFERS
Location: 7.5
Staff:8
Cleannes:8
Rooms: 8
Meals: -
SC Kitchen: 4

vorig verslag

volgende verslag