welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Wall walk

Chester, 12-05-2005

We komen met moeite ons bed uit en lopen het stadje in. Na een ontbijtje gaan we op bezoek bij de locale VVV. Daar kopen we een plattegrond met een stadswandeling.
Chester is engelands best bewaarde, volledig ommuurde, Romaanse stad. Het staat vol met vakwerkhuizen en heeft vele smalle straatjes en verscholen pleintjes. Eerst kijken we binnen bij de kathedraal. Dan lopen we over de “rows” waar Chester om bekend staat. Rows zijn een soort winkelgalerijen op de eerste verdieping van gebouwen die stammen uit de 14de eeuw. Het hele centrum is nog in Tudor en Victoriaanse stijl. Bij het Chester heritage Center is een geschiedenis van 1 huis te zien. Zo´n huis heeft heel wat meegemaakt.

 


In het Grosvenor museum is een huis ingericht in de Victoriaanse stijl. Het tweede deel van de wandeling gaat over de muur en de poorten. Vanaf de noorderpoort kunnen we zelfs de heuvels van Wales zien.
En dan nog even een sport moment: in een park zijn een paar bejaarden aan het bowlen. En dan niet het soort dat wij kennen met kegels maar op een vierkante grasmat. Naast dit park ligt een racebaan(paarden). Helaas zijn er geen races anders waren we zeker gaan kijken. Onze voeten geven het alweer op dus ploffen we neer op een bankje in het zonnetje. Het is nog geen 15 graden maar we beginnen er al aan te wennen.

vorig verslag

volgende verslag