welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Supertoerist

Londen, 8-5-2005

Het is alweer lang geleden dat we in een stad waren met veel bezienswaardigheden. Na ons ontbijt gaan we naar Buckingham Palace. De koninklijke stallen zitten nog dicht dus we lopen door. Het lijkt erop dat we het wisselen van de wacht mee kunnen maken. De goede plekke zijn al bezet maar we trotseren toch de kou. We zien niet veel maar wat we zien is wel leuk. Daarna snel ergens naar binnen voor een kop koffie. We nemen allebei een broodje met ons favoriete beleg dat we al een jaar niet meer gehad hebben. Brie en Salami.

Vandaag wilde we ook naar een museum en uiteindelijk hebben we gekozen voor Tate Britain. Er is zoveel keuze en ze zijn nog gratis ook waardoor een museum bezoek wel heel aantrekkelijk is. We moeten dan ook zeker nog eens terug om de andere 100 te gaan bezoeken. Na een paar uur rond dwalen staan we weer in de bittere kou. We vinden het een mooi museum met veel afwisseling.

 

 

Jeroen wil de Tower Bridge zien. We pakken dus weer een Metro. Ik ben alleen mijn dagkaart kwijt geraakt. Op deze manier wordt Londen nooit een budget bestemming… 
Tussen Londen Bridge en de Tower Bridge (de zuid oever) is op dit moment en openlucht expositie van fotograaf Yann Arthus-Bertrand. Hij maakt prachtige luchtfoto´s en ik heb een deel van deze expositie een paar jaar geleden gezien in Kopenhagen. Na een tijdje rondlopen geven we het op. Het is maar 12 graden en de wind is bitter koud. We kijken nog 1 keertje naar de Tower bridge en de Tower of Londen en zoeken dan een pub op. Eventjes de voeten rust geven. We blijven ons verbazen…..Tapijt in een kroeg!?!?! Hoe houden ze dat in godsnaam schoon????
Rare jongens die Engelsen.
Wat ons ook verbaasd is dat het zo lang licht blijft. We hebben al zeker een jaar geen daglicht gezien na 19.00. Wel weer lekker.

 vorig verslag

volgende verslag