welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Virgin

Londen, 06 en 07-05-2005

 

We halen de tassen helemaal leeg en pakken opnieuw in. De EHBO-kit uit de dagrugzak anders kunnen we weer een schaar inleveren en een paar schelpen goed verstoppen. We weten dat we ze niet mee mogen nemen maar we hebben ze zelf op het strand gevonden dus vinden we dat we er niemand kwaad meedoen, Toch?
We proberen nog maar eens om via het internet een hostel in Londen te boeken maar het wil niet lukken. Bijna alles zit vol of je moet een week van te voren boeken.....tja, een week geleden waren we nog in Mozambique. De rest van de dag vervelen we onze tijd vol. Dat is toch wel het irritante van laat vliegen.
Onze shuttle chauffeur wil om 16.30 vertrekken terwijl onze vlucht pas om 20.30 vertrekt. Maar goed, hij zal het wel beter weten. Nou en of hij het beter wist!! We hebben het allemaal gered maar veel speelruimte hadden we niet. We moesten om 18.30 inchecken maar een uur daarvoor stonden we al achteraan in een lange rij. Na zeker een uur mag de bagage op de band. Ik heb 14 kilo en Jeroen 20,7. Hmmmm, in Londen maar weer wat eerlijker verdelen
Als we eindelijk door de douane zijn kunnen we nog net geld wisselen voordat we moeten boarden.

Virgin Atlantic heeft lekker veel beenruimte en een toilettasje met oordopjes en een slaapmasker (altijd handig).Het eten is alleen niet geweldig volgens Jeroen. Ik heb alleen de side-dishes gehad en dat was prima. Na een goede nacht met zelfs redelijk wat slaap komen we om 6.30 aan in Londen.
En het is koud!!!!! en het regent!!!! Precies wat we van Engeland verwacht hadden.
Goed, we staan dus in Londen zonder dat we een slaapplaats hebben. Eerst dus maar naar de toeristen-informatie. Die hebben ze dus opgeven op de luchthaven!?!?!
Da´s jammer want die hebben altijd een lijst met accommodatie en telefoonnummers. Dus komen we bij de hotelbookdesk. Nadat ze 4 plekken hebben gebeld (allemaal vol) geven ze het op (?). Tja, wat dan? We besluiten dan maar een Lonely Planet van Engeland te kopen. Geen budget verantwoorde keuze maar het is ondertussen 2,5 uur later en we beginnen het zat te worden. Goed, we hebben nu dus telefoonnummers nu nog een telefoonkaart. Ik word naar een machine verwezen en haal daar voor £5 een kaart uit. Blijkt die kaart voor goedkoop internationaal bellen met een mobieltje…..arrgghh!!!
De telefoonnummers in de Lonely Planet zijn, heel handig, zonder kengetal dus maar weer iemand vragen. Veel telefoontjes en verloren ponden( opgegeten door de telefoon) later hebben we een slaapplek gevonden. Om 11.00 checken we in bij The Generator. We hebben geluk want ze zijn nu volgeboekt!! En dat is indrukwekkend als je weet hoeveel bedden ze hebben. Dit is namelijk een Backpackers slaapfabriek! Met 830 bedden!!! In eerste instantie hebben ze alleen plaats op een slaapzaal voor £20 pppn maar ze zoekt verder en vind nog 2 bedden voor £17.50 pppn. We hebben de VIP-kortingspas ( wereldwijde dekking) die hier 10% oplevert en zondags is goedkoper dan zaterdag. Uiteindelijk betalen we £14.65 pppn. Dat is toch £21.40 minder dan waar we in eerste instantie op gerekend hadden. Als je net uit Afrika komt is slapen in Engeland niet goedkoop maar je krijgt wel veel extra´s. The Generator heeft een internetcafé, een winkel, een filmzaal, een discotheek, een bar, een poolzaal, een kantine, een eetzaal, tig telefoons, kluisjes, wc´s en douches en…..gratis ontbijt!

We hebben een dagpas voor de metro (£ 6 pp) en gaan naar Trafalgar square om vanaf daar de whitewall walkingtour te doen. Ondertussen worden we een beetje gek omdat Zuid-Afrika ons blijft achtervolgen. Beide keren in de metro zitten we naast een groep Zuid-Afrikanen, er zitten er veel in ons hostel, we hebben een krant zien liggen, een vlag(op de ambassade), een gebouw dat zo heet en reclame op de zijkant van de taxi….pfeww.

 
schuilende mensen

Whitehall( een straat) is erg indrukwekkend engels. De Admiralty arche en het banqueting house zijn enorm. Net als de hagelbui waar we even later voor moeten schuilen. Uiteraard moeten we de paardenwacht van dichtbij bekijken maar Jeroen vind deze toch echt te groot om aan te raken.
Via Downingstreet (Blair´s huis) komen we uit bij the house of parlaiment, de Big Ben en westminster Abbey. De laatste was natuurlijk net dicht toen wij aankwamen. Dan nemen we maar een metro naar Piccadilly circus. Het regent nu wel erg regelmatig en hier kunnen we tenminste schuilen in winkels. We hangen rond in de grootste speelgoedwinkel die we ooit gezien hebben en vermaken ons dus prima.
Het valt ons op hoe slecht we tegen de drukte kunnen. Een jaar geleden hadden we deze straat ook druk gevonden maar nu hebben we er (fysiek) echt moeite mee. We voelen ons opgejaagd, benauwd en zelfs wat duizelig.
Als we geen benen meer over hebben gaan we terug naar het hostel waar we een prima runderstoofschotel eten( met kortingsbon) en een gratis drankje.

Voor Jeroen is het de eerste keer in Londen en hij vindt het een leuke stad

Ps
Sorry voor alle bedragen maar misschien is het interessant voor toekomstige londen-gangers.
TIP 1
Er is geen toeristeninfo meer op Heatrow
TIP 2 The Generator
37, Tavisstock ( metro russel square)
www.generatorhostels.com
Ze hebben 830 bedden maar toch moet je van te voren boeken
Dorm vrij-zat: £17.50 Dorm week: £15.00
Onze cijfers:
Location: 7
Staff: 6.5
Cleanness: 6.5
Rooms: 6.5
Meals:7
SC kitchen. -

TIP 3 Bij het kopen van een metro pas moet je opletten hoeveel zones je nodig hebt. Dit scheelt enorm in de prijs. Vaak zijn 2 zones voldoende.

vorig verslag

volgende verslag