welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Reisdag

tussen Tofo(Mozambique) en Nelspruit ( Z-A) en Pretoria, 02+ 03 -05-2005

Vandaag vertrekken we dus gaan we afrekenen. We krijgen 33% korting op onze overnachtingen!!! Dat is nog eens lekker meegenomen. Johannes zou ons komen ophalen na zijn duik bij het mantarif. Een uur nadat we het bootje hebben zien terugkomen is hij er nog niet. We beginnen ons zorgen te maken dat ze ons vergeten zijn. 2 uur te laat komen ze alsnog. Ditmar moest onverwacht nog een onderdeeltje van zijn duikcursus overdoen. Opgelucht stappen we in want een lift is 100x beter dan het openbaar vervoer hier.
Ze hadden gehoopt in 1 dag terug te rijden maar dat gaat nu niet lukken. Het is al 12.30. Om 19.00 zijn we in Maputo en dan is het nog een uurtje naar de grens. Het gaat vlotter dan we gehoopt hadden. Het is een nationale feestdag dus er is weinig verkeer en er wordt niet aan de weg gewerkt. Dat laatste is hier hard nodig want de gaten in de weg zijn groot genoeg om een auto te verslinden. Om 20.30 staan we bij de grens en dat is voor onze de eerste keer dat we dit in het donker doen. Er hangt dan toch een andere sfeer.
De douanebeambte wil weten of ik van plan ben om Zuid-Afrika te verlaten. hmmmmmm, 3 toeristenvisa's op een rij wekt dus toch wat argwaan maar ik mag uiteindelijk toch het land in. Jeroen krijgt geen vragen. We eten wat bij een benzinepomp en ik neem een foto van een Zuid-Afrikaans fenomeen. Een benzinepomp met een slijterij!!!! Voor het geval je tijdens de rit door je alcohol heen bent.

We rijden nog een paar uur door en kloppen om 23.30 aan bij een hostel in Nelspruit. We hadden van te voren wel even gebeld om ze te waarschuwen dat we laat zouden aankomen. we krijgen een prima kamer en duiken gelijk in bed. Om 5.30 gaat de wekker weer. Johannes en Ditmar moeten vandaag namelijk gewoon werken. Nu gaan ze sowieso te laat komen maar we proberen de schade te beperken. Om 10.00 staan we voor de deur van een hostel en nemen afscheid van de jongens. Binnen 24 uur van Tofo naar Pretoria. Wow. Met het openbaarvervoer waren we 3 volle dagen zoet geweest! We hebben nu dus een paar dagen in Pretoria. Pretoria heet overigens sind een paar maanden anders. Het heet nu Tswane. We zijn benieuwd hoe lang het duurt voordat de wereld daar aan gewend is.

Vandaag vullen we met douchen, slapen en de was doen. We zitten vlak bij Hatfield waar de winkels en cafe's zitten. We hebben nu al een week niet kunnen internetten dus we gaan snel onze mail checken. Omdat we het nu al berekoud hebben en we over een paar dagen in antartisch London zijn kopen we ook allebei een trui. 's avonds liggen we al heel vroeg in bed en onder 2 dekbedden, stront chagerijnig omdat we het maar niet warm kunnen krijgen! Dat beloofd wat voor volgende week .

Tip
Sunlodge in Nelspruit
Onze cijfers:
Location: ? , het was donker
Staff: 7
Cleanness: 7
Rooms: 7
Meals: ?
Sc kitchen: ?

 vorig verslag

volgende verslag