welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

1 jaar weg

Tofo, 30-04-2005

Leve de koningin!! We hebben aan iedereen gedacht die een vrije dag door hun neus geboord zag worden dit jaar.
Een jaar geleden stapten we in de trein op weg naar moskou. Natuurlijk hebben we toen zitten gissen naar onze locatie een jaar later. Wij zelf dachten in Australie te zijn. Zeker niet in Mozambique want dat stond niet eens op ons verlanglijstje. Terwijl het er op lijkt een hoogtepunt te gaan worden.
Wat doen de bolletjes op hun eerste verjaardag?
Rudi gaat om 6.30 paardrijden dus de wekker staat op 5.30. De zon zien opkomen in de baai van tofo is een goed begin van de dag. Ik ben de enige voor het paardrijden dus dat is lekker. We ( Volker, de paardeneigenaar en ik) maken weer een mooie rit door de duinen en de palmboom plantage. Tijdens de pauze kijken we uit over de zee en zien we heel veel dolfijnen die op de golven surfen. Voor Volker niets bijzonder maar voor mij de eerste keer ( hongkong even niet meegerekend). Na een rit van 2 uur sta ik weer met mijn voeten in het zand. Ik ben behoorlijk stijf van de wandeling van gister en het paardrijden de dag ervoor en dat zal nu wel niet minder worden. Jeroen is naar de paarden komen lopen en vandaaruit gaan we naar de duikschool om te informeren of het snorkelen doorgaat. "waarschijnlijk wel". Dus ik spreek met Volker af dat hij me om 14.00 komt halen. Hij heeft me namelijk uitgenodigd voor een gratis rit in de middag. Hij moet 6 paarden naar Bara brengen omdat een of andere filmster met een jacht wil paardrijden tijdens zonsondergang. tuuuuurlijk wil ik hem wel uit de brand helpen.

 

Als we om 11.00 klaar staan om te snorkelen wordt het alweer afgelast. Sjit!
Gelukkig kunnen we ons nog inschrijven voor de extra boot van morgen. Na een klein dutje loop ik naar de paarden en Jeroen gaat voetballen op het strand.
Als we staan op te zadelen komen er een paar kokosnoten uit de boom vallen die we gelijk leeg drinken en uit lepelen. Heerlijk!
Onderweg naar Bara zie ik eindelijk hoe de cashewnoten groeien en dat is heel appart. Ze groeien aan een boom en eerst komt de noot en later groeit daar boven op een grote rode vrucht die op een paprika lijkt.
Als we na 2 uur rijden in Bara aankomen blijken de sterren ( ze zeggen Will Smith) te hebben afgezegd. Daar gaan Volkers inkomsten....
We nemen een drankje en laten de paarden uitrusten. Op de terugweg gaat de zon onder en rijden we onder prachtige luchten. Het laatste stuk rijden we in het donker. De sterren zijn hier zo veel mooier dan thuis. Het zijn er meer en ze zijn helderder. We kunnen jupiter zien en sterrennevels.

Jeroen heeft na het voetballen nog een wandeling gemaakt in de hoop dolfijnen te zien en is toen in Bamboozi wat gaan eten. Hij moet me nog even masseren want na 6 uur op een paard zitten, terwijl ik al spierpijn had , kan ik alleen nog maar recht op staan. En ik wil liggen..!! want ik ben moe......en een watje.

 vorig verslag

 volgende verslag