welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Redder in nood

Tofo, 28-04-2005

Vanacht stormde het alweer maar 's ochtends ziet het er goed uit. We pakken dus een tasje om een lange wandeling te gaan maken. Het is zo'n 2 uur lopen naar Bara en daar is een flamingo baai en rots-poelen waarin je kunt snorkelen. Als we de deur achter ons dicht trekken begint het te stort regenen. Dus maar weer naar binnen en even lezen. Als het droog is gaan we ontbijten en alweer is er een flinke bui. Geen weer dus om 5 uur te gaan wandelen. Als we zo'n 15 minuten op het strand in de zon hebben gelegen moeten we weer sprinten voor een bui. Helaas was de bui sneller. Dan maar gelijk even een wasje doen.
We lopen naar Dino's bar omdat die iets zoets op de kaart hebben staan en ik echt suikerafkickverschijnselen heb ( komt ook alleen maar omdat ik weet dat het niet te krijgen is...). Bij Dino's bar zit ook een winkeltje waar een jongen kleding maakt. Hij heeft dus een naaimachine staan en repareert ook. We brengen dus een sarong die omgezoomd moet worden en onze camerazak. voor € 1 zijn we klaar. Geweldig!

 

Het weer ziet er ondertussen iets beter uit dus lopen we door naar Bamboozi om me op te geven voor het paardrijden vanmiddag. We dammen wat en Jeroen gaat nog even zwemmen en dan mag ik naar de paardjes........En de mensen die me kennen weten dat ik zo blij ben als een kind.
Ik krijg een schimmel(=wit paard) toegewezen die Spirit heet. Ik heb de meeste ervaring van de groep en dat heeft dit paard nodig. Heerlijk weer eens op een paard dat meer doet dan sjokken. Al na 2 minuten gaat ie met 4 benen in de lucht voor een kip (!?!). Een paard met pit dus.
We gaan het achterland in waar we het ene hutje na het andere voorbij rijden. Het is hier echt prachtig met al die palmbomen en cashewbomen in het witte zand.
Spirit schijnt alleen voorop te kunnen lopen maar ik besluit om toch achteraan te gaan rijden.  1 van de meisjes heeft heel weinig ervaring en moeite om haar paard vooruit te krijgen. Door achter haar te rijden duw ik haar een beetje aan. Spirit gedraagt zich netjes achterin en het andere paard loopt nu ook lekker door. We steken een stuk moeras over naar het andere deel van de palmboomplantage. Uit alle hutjes komen de kinderen gerend om naar de paarden te kijken. Het ziet er hier zo idyllisch uit terwijl het heel zwaar is om hier te leven. De rieten huisjes staan op stuifzand. Bijna alle hutjes hebben wel een kip, geit of varken maar dat is ook alles. Er groeit hier niets ( behalve palmbomen) dus ik ben benieuwd wat de beesten eten. En als er al geen gras groeit dan mag het duidelijk zijn dat de mensen ook geen moestuintje hebben.
En dan komen we aan bij de zee! Daar worden paarden altijd wat onrustig van en we hebben al heel wat gegaloppeerd maar dat gaat nu ineens een stukje harder. De "beginner" had al moeite om te blijven zitten dus ik hou haar wat scherper in de gaten. En, Ja hoor, ik mag de held uithangen. Als ik haar tot twee keer toe naar de zijkant zie glijden gooi ik Spirit voor haar paard om ze af te remmen. Als ze weer stabiel zit proberen we het nog een keer. Een tijdje later moet ik haar paard weer afsnijden. Ze is haar stijgbeugel verloren en dan is het voor iedereen lastig om te blijven zitten. De beugel is zelfs van het zadel gegleden en ligt een stuk terug in het zand. Spirit denkt er niet over om zich om te draaien. Hij is een kuddedier en de kudde is de andere kant op. Uiteindelijk win ik de strijd en kunnen we de beugel weer aan het zadel hangen. Toch een leuk ritje. Een paard met een eigen wil en lekker galoperen. Het is budget erg onverantwoord maar ik ga deze week nog een keer!!

 vorig verslag

 volgende verslag