welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Prestatie

Tofo, 23-04-2005

Na het geweldige buffet van gisteravond was er en feestje in de bar. We hebben dus geen oog dicht gedaan. Behalve de harde muziek en de schreeuwende dronkaards heeft er ook iemand een uur lang om zijn moeder gehuild ( hoe dronken kan je zijn?) 

’s ochtends lopen we over het strand naar het dorpje. Een half uurtje later staan we in het gehucht. We wilde kijken of ze er iets van eten verkopen zodat we zelf ons ontbijt enzo kunnen maken maar dat zal nogal een opgave worden. Er zijn geen winkels maar wel een paar kraampjes waar ze koekjes en drank verkopen. Broodjes zijn ook nog wel te vinden maar ja, wat eet je daarop. Er is wat fruit te koop en dat is het wel zo’n beetje.

Tijdens de wandeling terug krijg ik de kans om weer eens iets af te vinken in mijn boekje “101 things to do before you die”
Ik vang een vis met mijn blote handen!!!!
Of beter, ik red een vis. Hij ligt te spartelen op het strand en probeert weer terug te komen naar de zee. Maar toch, ik heb een vis met mijn blote handen gevangen en weer naar de zee gebracht!!!!

’s middags nemen we een duik in het best wel lekkere water. Het is niet zo warm als in Vietnam maar het is best ok( ik heb een hekel aan koud water). Het is overigens zo’n 26 graden met een fikse wind. We hebben het dus al snel koud terwijl we staan te verbranden. Wanneer we terug lopen naar ons hutje komt er een kokosnoot naar beneden gestort. We schrikken ons lam. Er schijnen redelijk wat doden te vallen ieder jaar en er vallen redelijke hoeveelheden. Goed opletten dus!

’s Avonds probeer ik een typisch Mozambikees (of aans?) gerecht. De bladeren van de majokplant met kokosmelk en dat was erg lekker. Jeroen zit aan de chilibeans en zit te genieten.  

 23-04-2005
Na alweer een nacht met veel herrie en irritante muggen besluiten we morgen te verhuizen naar Casa Barry. We zijn daar gister langs gelopen en we kunnen het slapen en eten daar afrekenen met de mastercard. Met de paar miljoen cash die we nog over hebben ( het gaat harder dan we dachten) kunnen we dan dus langer blijven.

De rest van de dag zijn we zoet met schelpjes zoeken, zandvissen bouwen, koraal en sponsjes bekijken ( het is eb), verbranden, insmeren, wandelen, eten, zwemmen en een boekje lezen.
Aan het einde van de middag komen we vissersbootjes binnen in Tofo en we kijken toe hoe een grote marlijn wordt schoongemaakt en verdeeld.
’s Avonds gaat Jeroen voor een locaal gerecht. Chicken pasata. Kip me een kokos-padestoelen saus. Lekker!!!

 vorig verslag

 volgende verslag