welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Kwak(kel)

geschreven door Rudi ,Beijing, 16-5-2004

Gisteren zijn we verhuisd en weer terug gegaan naar de bank. Als het goed is zijn we geen geld kwijt want de transactie was mislukt. We zijn snel even gaan kijken op het plein van de hemelse vrede maar het regende dus moesten we wel ergens iets gaan eten  

Afgelopen nacht redelijk geslapen met uitzondering van een kleine onderbreking toen midden in de nacht bij ons werd ingebroken door de vrienden van onze kamergenoot die zijn watermeloen kwamen jatten.

Vandaag regent het alweer. We gaan met een aantal mensen naar een markt. Jeroen haakt bij de bushalte af en gaat weer terug naar het hostel om in bed te kruipen. Hij is erg verkouden met een beetje koorts en wil niet drijfnat regenen. Ik ga wel mee naar de markt. Na een hoop gedoe hebben we de juiste bus gevonden en komen op een drukke markt waar ze antiek/toeristen spul verkopen. Heel veel schilderijen, aardewerk, kisten, munten, alles van Mao, instrumenten, beelden en stempels. Een erg leuke markt om op rond te kijken.

's avonds gaan we met Silvie (frankrijk), Serit(israel) en Rachelle ( australie) Peking eend eten. Je krijgt een bord met stukjes eend, pannekoekjes en een schaaltje met lente uitjes en plumbsaus. Je moet de pannekoekjes vullen met eend(en vel) en alle andere dingen. Als toetje krijg je soep van de eend . Een soort ( zeer vette) boullion getrokken van de botten van de eend. Dit drankje moet je drinken om je spijsvertering te helpen...... De eend was heerlijk maar de soep was wat minder dus we zullen wel nooit weten of het werkt.

 vorig verslag

 volgende verslag