welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Koningdag

Manzini, 19-04-2005

De koning van Swaziland is vandaag jarig en wij gaan naar zijn feestje! Dan maar een dag later naar Mozambique!
Suzi voelt zich nog steeds niet goed en Tim blijft bij haar. Wij mogen hun auto meenemen. Het feestje is in het stadion van Manzini en dat is zo’n 30 kilometer van Mlilwane. In Manzini komen we terecht in een echte file. Waarschijnlijk de enige file die Swaziland heeft per jaar. Er staat nergens aangegeven waar we moeten zijn maar de politie regelt het verkeer en voor de rest is het een kwestie van de meute volgen. Ook al hebben we in Zululand al hordes mensen in traditionele kleding gezien het blijft leuk. Vooral midden in een stad.
We komen om een uur of 10.00 aan bij het stadion en zijn eigenlijk aan de late kant. We zien nog net het einde van het marcheren. De koning is ook aanwezig maar het enige dat wij zien is de spiegeling van het glas waar hij achter zit. Maat het idee is leuk.

Wat valt ons op aan Swaziland?
Er zit weldegelijk verschil tussen Swaziland en Zuid-Afrika. Ten eerste zijn er geen irritante blanken. De mensen zijn ( misschien daardoor) een stuk vriendelijker. Ook spreekt iedereen hier echt perfect engels. Volgens een dame in de bus komt dit doordat hun schoolsysteem beter ( en ook duurder) is. De auto’s in Swaziland zien er allemaal uit alsof ze inderdaad zonder problemen door een keuring zouden komen ( geen Georgie’s dus). De boodschappen zijn duurder en de benzine is goedkoper dus op het gemiddelde maakt het niet zoveel uit. En......wat zijn de mango’s groot!!

 vorig verslag

 Volgende verslag