welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Tomatendief

Mlilwane, 17-04-2005 + 18-04-2005

We keken zo uit naar onze vakantie! Eindelijk geen wekker meer die iedere dag om 7.00 afging.... en nu staan we alweer voor zevenen naast ons bed!
We ontbijten met onze reuze mango’s en daarna gaan we met z’n vieren naar Mlilwane Game reseve. Wij zijn hier in 2003 al geweest maar vonden dat toen te kort. Ok, ze hebben geen olifant en leeuwen maar dat is in dit geval een plus punt want je kunt hier rustig wandelen. Op weg naar Sondzela Backpackers ( dat in het park ligt) zien we impala’s, wrattenzwijnen, nijlpaarden, gnoe’s en krokodillen.  

                                               Kudu

We trakteren onszelf op een double en komen terecht in de grootste rondavel die we tot nu toe gezien hebben. Dit is weer een pracht stekje. Geweldig uitzicht en het wild om je heen. We lunchen aan onze picknick tafel terwijl de wrattenzwijnen voorbij schuiven.
Het is siesta tijd. Even een boekje lezen terwijl Tim en Jeroen een duik nemen . Een struisvogel zorgt voor grote hylariteit door een tomaat uit de keuken te jatten.
In de namiddag doen we nog een wildkijk-rondje. Nu zien we ook een giraffe, zebra’s en een blesbok. In het water liggen de nijlpaarden te dutten en zien we ook twee schildpadden. We gaan even langs de hutjes waar we vorig jaar hebben geslapen. Het is zo gek, we hadden nooit gedacht hier nog eens terug te komen. Dan lopen we tegen een bekend gezicht op........een van de Summum chauffeurs die we in Malealea hebben ontmoet is weer op pad met een buslading nederlanders.
’s Avonds doen we lekker lui en nemen een hostelmaaltijd. Het is niet alleen handiger ( gezeul met dingen die eigenlijk in de koelkast moeten) maar vaak ook goedkoper dan zelf koken. In dit geval is het rijst met kip en twee salades voor maar R25( 3.25 euro)

Maandag gaan we naar de ambassade van Mozambique. In eerste instantie wilde we onze spullen meenemen en dan overnachten in Mbabane maar het blijkt ook makkelijk te doen te zijn vanuit Sondzela. Om 8.00 vertrekt er een gratis shuttlebusje naar het locale busstation. We nemen een minibusje naar Mbabane en iets over negenen staan we bij de ambassade...precies op tijd. We vullen het formuliertje in, geven een pasfoto en ons paspoort, leggen ieder R85 ( 11 euro) neer en om 14.30 mogen we terug komen om het visum op te halen. Appeltje eitje dus. Nu nog even een paar uurtjes volmaken in het winkelcentrum. Langs de bank, het postkantoor, het internetcafe en de supermarkt en we kunnen weer richting ambassade wandelen. De ambassade is net buiten de stad en dat is in ons nadeel als we op een minibusje wachten. Ze zijn allemaal vol. Gelukkig is er 1 busje zo slim om de achterblijvers(zoals wij) op te pikken. Het laatste stukje moeten we lopen . Een mooie gelegenheid om eens van dichtbij te kijken hoe ananas groeit want we lopen door enorme velden.
’s avonds hebben we maiskolven maar het hostel heeft Impala op het menu staan dus we maken er een combi van. Behalve Suzi, want na 7 goede dagen is de morningsickness weer terug gekomen.

 

Tip
Sondzela Backpackers in Mlilwane game reserve
Entrée park: R 25 ( 3.25 euro)= 1-malig, Dorm R 55 ( 7.15 euro), Double R160 (21 euro), rondavel R190 ( 25 euro)
Het wild loopt voor de deur, het is schoon en de opzet en uitzicht is geweldig.
Onze cijfers:
Location: 10
Staff: 8
Cleanness: 9
Rooms: 10 ( rondavel), 8 ( dorm)
Meals: 9
Sc kitchen: 9

 vorig verslag

 volgende verslag