welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Blue’s

Mbabane,15-04-2005

Vrijdags vertrekken we uit Eshowe! Eindelijk weer vakantie!
We kijken met gemengde gevoelens terug op de afgelopen 4.5 maand. Ons vrijwilligers project met de weeskinderen was erg leuk maar kwam niet helemaal van de grond zoals we gehoopt hadden. Toch was het de moeite waard om een vlucht voor te laten lopen.
Het runnen van een Backpackers was erg leerzaam en leuk. Helaas vertrekken we nu met een berg frustraties en opgekropte woede. We hebben zelden zoveel geroddel, oplichterij, hufterigheid, respectloosheid, gelieg en hypocritie om ons heen gehad. Daarnaast heb ik nog nooit een bedrijf gezien dat zo slecht ( =niet) gerund werd ( het hotel). En de mensen die weten bij welke bedrijven ik de afgelopen jaren gewerkt heb zullen nu verbaasd zijn.( niet alle bedrijven...).
Maar we hebben wel antwoord gekregen op een paar vragen die we hadden.
Zouden we een backpackers willen runnen/hebben?
Ja, waarschijnlijk wel
Is Zuid-Afrika een geschikte locatie?
Nee.
Kunnen we samen werken?
Dat gaat heel redelijk
Hoe is het als je huis je werk is?
Dat viel alles mee

En dan komt het moeilijkste deel van de dag. Het afscheid nemen.................van de kat!
We hadden ons nog zo voorgenomen om ons niet te hechten aan Blue maar dat is niet helemaal gelukt. We maken ons zorgen om haar toekomst. Gaat er goed voor haar gezorgd worden?

Om 10.00 zitten we in de auto van Tim&Suzi. Zij geven ons een lift naar Swaziland. Zij moeten namelijk een Visarun doen. De rit tot aan de grens verloopt soepel. De grensovergang zelf is verwarrend. We worden letterlijk van het kastje naar de muur gestuurd en moeten allerlei vreemde bonnetjes halen en weer inleveren. Maar uiteindelijk staan we zonder al te grote problemen in Swaziland.
Het stuk in Swaziland valt tegen. We komen 2 uur later aan in Mbabane dan we hadden gedacht. De heren gaan opzoek naar de enige bank in het land waar je kunt pinnen. Als ze terug komen zonder geld vragen we wat er aan de hand is. Ze hebben de bank niet kunnen vinden dus zal ie wel verhuisd zijn ofzo.
Wij:” hebben jullie iemand de weg gevraagd?”
Zij:”eh...nee”
Afijn, 2 minutenlater staan we voor de bank. Wat is dat toch met mannen en de weg vragen?????
Het volgende uur kunnen ze het goed maken want we kunnen de backpackers niet vinden. Ze hebben alle straatnamen gewijzigd. Wij hebben dus een map en adres in het engels en alle borden zijn in het Swati.
Als we er dan eindelijk zijn ontdekken we al snel dat we het werk nog niet hebben losgelaten. We staan onszelf te promoten en bekijken ons onderkomen kritisch. Grifters backpackers is goed gekeurd. Helaas blijkt onze kamer lek en ons bed dus nat. We verhuizen naar de dorm en krijgen een korting.

Tip 1
Er zijn maar 2 banken in Swaziland waar je kunt pinnen.
In Mbabane, Swazi plaza, standard bank
In de Ezulwini vallei, shopping mall.
De Emalangeni is gelijk aan de Rand en beide kunnen gebruikt worden

Tip 2
In Mbabane zijn alle straat namen gewijzigd van Engels naar Swati. ( het kaartje in de LP is in het engels)

Tip 3
Grifters Bakcpackers
Siphefu street ( Swati naam!!!)
www.grifterslodge.com
Dorm R75 ( 9.75 euro), Double R 165 ( 21.45 euro), Camp R 45 (5.85 euro)
onze cijfers:
Location: 7
Staff: 7
Cleanness: 8
Rooms: 8
Meals: -
SC kitchen: 6

 vorig verslag

 volgende verslag