welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

feestelijkheden

Eshowe, 27-03-2005 t/m 02-04-2005

Dinsdag komen Meg en Graham terug van hun vakantie en we vragen nog maar eens of ze al een manager hebben gevonden. Wij gaan namelijk over twee weken echt weg!
De BP zit nu alweer een tijdje lekker vol. Suzi voelt zich niet zo lekker en de volgende dag gaan ze gelijk naar de dokter. Wij vinden dat nogal overdreven. Wat is nu 1 dagje misselijk?
Suzi komt terug met een nogal verrassende uitslag. Ze is zwanger!!! En gelukkig is dat erg goed nieuws. Zo goed zelfs dat Tim het op een zuipen zet. Ik word dan ook de volgende ochtend erg vroeg wakker van zijn gezwalk. Ik sta dus om 5.30 naast mijn bed om Tim over te halen ietsje zachter te zijn. Het is gelukkig een gezellige dronkaard. Hij wil 20 keer thee voor me zetten en ontbijt maken. Om 6.00 willen Graham en Chris vertrekken naar Durban en Tim kruipt op de achterbank. Hij wil mee want Suzi zal hem vast verrot schelden wanneer ze wakker word. Uiteindelijk weten ze te vertrekken zonder hem en zit ik weer met het probleem. Ik probeer hem ervan te overtuigen een bed te nemen in een andere kamer zodat Suzi niet misselijk hoeft te worden van de geur die om hem heen hangt. Rond een uur of 8.00 ga ik even naar de wc en als ik terug kom is Tim verdwenen. De schoonmaakdames zijn de bar aan het doen en Tim heeft besloten zichzelf nog een drankje in te schenken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling dus ik lok hem de bar uit. Als ik terug kom van de deur opslot doen ligt hij languit op de receptie balie......net als de meeste mensen willen uitchecken.
Jeroen en Suzi zijn ondertussen ook wakker en komen me redden. Suzi heeft hier ervaring mee. Tim kan nog nauwelijks op zijn benen staan maar wil nog niet naar bed. Uiteindelijk word ie ziek ( wat iedereen allang zag aankomen) en valt ie in slaap. Het is 10.00 en we hebben ons portie voor vandaag al wel weer gehad.
Ik kan overigens niet tegen het geluid van kotsende mensen ( en dieren) dus ik ben de rest van de dag misselijk.

's Avonds is het volgende feestje. Jaques gaat weg dus we nemen afscheid door hem flink in de maling te nemen. Hij krijgt onder andere een spiegel kado ( ijdel) en een paar honderd condooms ( grootspraak). 's Nachts komt er iemand zingend terug van het feestje om vervolgens over te geven. fijn!!!
Ik lig dus weer straal misselijk met mijn vingers in mijn oren in bed en Jeroen heeft niets door. Als ik na 4 uur nog niet slaap en me hondsberoerd voel besluit ik om te verhuizen naar het hotel. Gelukkig is er nog een kamer vrij. Als Jeroen op de deur klopt heb ik in iedergeval 3 uur goed geslapen.

Die avond is er weer een feestje......De bar organiseert een shooteravond. Je weet wel, zo veel mogelijk drankjes mixen en in miniglaasjes achterover slaan ( ook wel shots, slammers). Dat beloofd wat!! Ik wil eigenlijk wel eens en dag zonder kotsgeluiden....Gelukkig gaat bijna niemand erheen dus ik ga vol goede moet slapen. Na een prima nacht blijkt dat Tim de halve nacht op de WC heeft doorgebracht en ik heb niets gehoord! Hij werd midden in de nacht wakker van een beestje achter in zijn keel, en die moest er natuurlijk uit. Arme Tim heeft zich de hele nacht schuldig gevoeld over de geluidsoverlast die hij veroorzaakte.

Zaterdagavond gaan de naar een concert. We hebben geen idee wat we kunnen verwachten maar zolang er iets te doen is in Eshowe zijn wij niet te kritisch. Het enige dat we weten is dat het een 16 jarig locaal talent geld aan het inzamelen is zodat hij mee kan doen aan een wedstijd in duitsland. Zoals alles in Z-A word ook dit concert gehouden in een kerk. Het is ongelooflijk druk en wij halen de gemiddelde leeftijd flink naar beneden (we zijn met 10 man). We beginnen te vermoeden dat het een zware avond gaat worden. Het programma ziet er klassiek uit en begint met een gebed ?!?! Onze 16 jarige doet aan opera...zucht.
Uiteindelijk valt het nog wel mee. Er is een hoog klasseavond gehalte omdat iedereen met een talent op het podium verschijnt wat soms hylarisch is. De jongen om wie het draait heeft een prachtige stem en hij presenteert ook nog eens de heel avond. Maar weinig 16 jarige zouden hem dat na doen.

Tips
We hebben alle tickets geboekt en een paar hele leuke aanbiedingen kunnen meepikken.
Op 9 mei nemen we de Eurolines bus van Londen naar Manchester ( voor maar 1 pond pp!!! )
Op 15 mei vliegen we van Manchester naar Amsterdam met Jet2( 4 pond pp!!!!)
op 1 juni vertrekken we vanuit Dusseldorf naar Bangkok met LTU(269 Euro per persoon, enkele reis, incl taxes!).

 Vorige verslag

 volgende verslag