welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

flappentapper tapt niet

geschreven door Jeroen , China, Beijing, 14-05-2004

Na 1.5 dag komen we om een uur of half drie aan op Beijing Central Station. Ik vind het altijd een spannend moment. Nieuw land, grote stad, wat is er allemaal te beleven en hoe werkt het? Tot Beijing hadden we alles besproken en nu moeten we en kunnen we zelf bepalen hoe lang we blijven en waar.

Eerst maar eens geld pinnen anders kom je nergens.We krijgen wel de bon met het gepinde bedrag maar het geld blijft in de flappentapper. In de bank worden we prima geholpen. Duizend maal excuses en het zal tot op de bodem worden uitgezocht. Morgen kunnen we terug komen en nogmaal duizend maal excuus. De dame van de bank brengt ons naar een andere bank waar we zonder probleem kunnen pinnen. Als we onze Togrog willen wisselen worden we echter uitgelachen.

We moeten op zoek naar een slaapplek. In de Lonely Planet staat een hostel vlakbij het station. Daar aangekomen blijkt het hostel te zijn veranderd in een onbetaalbaar luxe hotel. Al is het wel een prettig idee dat de deur voor je word opengehouden door iemand in uniform. Toch maar weer terug naar het station. Daar liepen van die ronselaars slaapplaatsen aan te bieden. Nog geen 30 seconden op het station en we worden aangesproken door een dame. Ze heeft een kamer voor ons voor 200 yen(=20 euro). Na een paar keer moeilijk kijken gaan we akkoord met 120 Y.
We belanden in een oude volksbuurt vlak bij het plein van de hemelse vrede en kijken onze ogen uit. Het is druk in de nauwe straatjes. Overal zijn winkeltjes, eettentjes, fruitstalletjes en van die ik-verkoop-alles stalletjes. Daardoor heen moeten dan de fietsers en auto's.

De kamer is klein maar ok. We besluiten wel om later wat verder te kijken of we een ander hostel kunnen vinden. Het hotel waar we nu zitten mist gezelligheid. Onze eerste kennismaking met de chineze keuken is erg goed. Weten wij alleen veel dat de rijst als maagvulling op het eind wordt opgediend. Wij maar denken dat ze het vergeten waren. Komen ze ermee aanzetten als we de rekening vragen?!?!?

We spreken een paar toeristen aan en die wijzen ons een hostel. Het ziet er geweldig uit en ligt rond een binnenplaatsje. Morgen verhuizen we !

Tip
Far East International Youth Hostel
90 and 113 tie shu xie jie, Xuan Wu district, Beijing
dormrooms 45 Y(4.5 euro)/60 Y
tel :063018811-3118
de sfeer is geweldig, de locatie perfect in een echte "huton" setting. goede douches en wc's gebruik van keuken/koelkast en wasmachines. trips voor zeer scherpe prijzen en internet ( en nog veel meer)

 vorig verslag

 volgende verslag