welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Korte nachten

Eshowe, 12-03-2005 t/m 19-03-2005

Vrijdagnacht was dus onverwacht rustig. Zaterdagnacht is daarentegen onverwacht onrustig. Graham heeft zich op het laatste moment opgeworpen als sponsor van de Eco-challenge. De Eco-challenge is iets met teams van 4 man die 2 etmalen rennen, fietsen en kanoen. De backpackers is gratis in de aanbieding gedaan als overnachtingsplek voor de racers. Het eerste team komt om 18.45 binnen. Daarna is het een paar uur stil. Tussen 23.00 en 1.30 is het druk. Om 2.00 besluiten we naar bed te gaan ook al zijn nog niet alle teams binnen. We hebben in het hotel een bewaker, die heeft de sleutels, de sleutels hebben nummers en de kamers ook. Wie heeft ons dan nog nodig??
Om 3.45 komt een team met veel herrie binnen dus ik schrik wakker. Jeroen tukt lekker door. Om 4.30 heb ik er genoeg van en stap uit mijn bed om uit te leggen dat we nog 25 andere gasten hebben. Om 6.00 staan we weer naast ons bed en om 8.45 komt het laatste team binnen.

Zondagochtend is het weer 6.00 want er gaat iemand op vogeltjeskijktoer en maandagochtend weer.....
Maandags zijn ook de nieuwe folders binnen dus we kunnen alle vrije uurtjes deze week vol maken met adressen schrijven, foldertjes tellen en enveloppen dichtplakken ( het lijkt wel of we werken hiero). Het regent weer eens flink en een paar van onze gasten vervelen zich zo erg dat ze ons meehelpen. Zo is een saai klusje toch nog gezellig.

Dinsdag is een normale dag met een normale nacht maar Woensdagnacht is er weer eentje. Blue slaapt soms ( best vaak) bij ons op de kamer. Midden in de nacht begint ze enorm te jammeren om vlak naast Jeroens hoofd haar maag om te draaien......fijn!!! Ze voelt zich erg beroerd en jammert wat af. Het bed dus uit om de boel op te ruimen. Slaap je net weer, komen er twee giechelende gasten terug. De mid-dertigers komen niet meer bij! een van de dames heeft onze 24-jarige barman versiert! ( natuurlijk beweert hij de volgende dag het omgekeerde). Tegen de ochtend word ik nog eens bruut wakker van een kramp in mijn kuit..AYY!!
We zijn moeeeeeee!!!!  

Donderdag vertrekken Meg en Graham voor 2 weekjes Kaapstad. Heerlijk rustig dus!
Vrijdags krijgen we een gast binnen die een weekend toer heeft geboekt. We wisten niet eens dat we die hadden. Op Zaterdag blijkt ze een safari te verwachten. Leuk!?!?!! We hebben op het moment geen Jeep en we hebben al helemaal geen geschikte gids. Dat is dus weer lekker geregeld en wie mag het weer oplossen..???....Yep, wij!
Het vrijdagdeel van haar toer is gelukkig een makkie en we kunnen 's avonds dan ook wel even weg om bij Hirum en Sandra te BBQ'en. Tim en Suzi verblijven nu al een week in de BP en hebben zich aangesloten bij ons vrijwilligers project. Er zijn nog meer mensen te gast en het word een avond met hele sterke verhalen dus erg gezellig!.

Vrijdagnacht of zaterdagmorgen......In iedergeval om 3.45 gaat de wekker! Op tijd op om rond 6.00 bij het hek van Hluhluwe-Umfolozi te kunnen staan!

geschreven door Jeroen
En zo komt het dus dat ik met 3, weer slapende, mensen naar het park rij. Om 6.15 staan we voor het hek. Het zonnetje is net op en het is heerlijk rustig. Het eerste dat we zien zijn de buffels. De eerste van de Big Five. Bij een laag bruggetje hebben we een krokodil op een meter of drie. Een goed begin. Rond een uur of 8 stoppen we voor het ontbijt. In de verte stijgen de gieren 1 voor 1 op. Als we verder rijden stuiten we op een olifant. Hij wandelde over de weg op ons af dus we moeten in de achteruit. Maar we hebben wel een schitterend uitzicht op dit enorme dier. Nog geen kilometer verder staat een olifant een modderbad te nemen. En we zijn wel erg dichtbij. Zo moet een mier zich voelen als wij langs ze lopen. Na 5 minuten verzoekt hij ons vriendelijk doch dringend om door te rijden. Zo dichtbij heb ik nog nooit een olifant gehad.
En dan hebben we mazzel. We spotten een zwarte neushoorn. Behoorlijk zeldzaam en hier ben ik best wel een beetje trots op. Victor is mee en hij weet veel van vogels. Dat is prettig. Vooral als er verder weinig te zien is. We lunchen bij de rivier en nemen een uurtje rust. Hierna weer terug in het busje. we rijden nog een paar uurtjes rond. Als hoogte punt zien we 7 neushoorns liggen in een modderbad. Al met al een goede Gamedrive. We sluiten de avond af met een goede zulumaaltijd en een kampvuur.

 vorig verslag

 volgende verslag