welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Veel geschreeuw

Eshowe, 7-03-2005 t/m 11-03-2005

Enigzins gespannen lopen we richting onze Backpackers. "wat zullen we aantreffen?" hoeveel rotzooi kunnen 45 kinderen maken?
Wonder boven wonder valt het reuze mee en is er zelfs al schoongemaakt en opgeruimd. Als Keri(Blue's oppas) verslag doet van het weekend word ik weer even witheet.......maar wat heb je daaraan achteraf.
De kinderen hebben Blue, bij wijze van grapje, in het zwembad gegooid en daarna op een dakje gezet waar ze niet af kon.

De volgende dag begint lekker. Meg vind het nodig om mij verrot te schelden om iets onbenulligs. Ook al vind iedereen het hier heel normaal, wij kunnen er niet aan wennen om zo aangesproken te worden. Er gaat geen dag voorbij zonder geruzie met veel geschreeuw, rotopmerkingen en smerig geroddel. Iedereen krijgt op zijn tijd de volle laag en zelden slaat het ergens op. Het gescheld wordt niet aangekondigd of achter gesloten deuren gedaan maar rustig in een volle bar of waar je gasten bij zijn.
En vandaag ben ik de lul. Wij vragen ons serieus af waarom we hier nog een dag langer zouden blijven. Het kost ons geld om voor hen te werken! we lijken wel gek om dit te pikken!
Graham kronkelt in alle bochten om ons te laten blijven....En...ja, het kost ons geld om hier te werken maar het zou ons nog veel meer kosten als we nu weer moesten gaan reizen. En natuurlijk onze weesjes. Die willen we ook niet in de steek laten. We kijken het nog even aan maar maken deze week alles "startklaar". We kunnen binnen 10 minuten vertrokken zijn als we willen.

Van mijn moeders "kerstkadogeld" kopen we 3 grote Zulubierpotten en sturen die naar nederland. De regel we-zullen-geen-souvenirs-kopen is nog wel vol te houden als je op doorreis bent maar nu zien we iedere dag dezelfde mooie dingen... Dan is het een stuk moeilijker om de kooplust te onderdrukken.

Donderdags gaan Maria en Vera bridgen bij de locale bridgeclub. Er is een soort competitie en Vera komt als winnaar uit de bus met Maria als goede tweede. Daar kan het Eshoweense theeleut damesclubje nog wat van leren!
Vrijdags vertrekken Maria en Vera. Eerst nog een dagje naar het strand en dan zaterdag op het vliegtuig.
Wij maken ons op voor 19 Amerikanen en een groep schoolkinderen dus zijn de hele dag druk. Als alle voorbereidingen getroffen zijn bellen beide groepen af......grrmmbbl
Zoals ze dat hier noemen TAB ( Thats Africa Babe!)

 vorig verslag

 volgende verslag